Hoofdmenu

Recente berichten

#1
Wasdrogers / Wasmachines / Re: AEG Turnamat S vreemde geu...
Laatste bericht door Bert - Gisteren om 15:02:30
Ja Dirk, ik wens je verder een prettige wedstrijd. Zeker met de professional die eerst begint te slijpen om er daarna achter te komen dat het wisselen van een condensator de oplossing is.

Jij wilt waarschijnlijk zelf ook 200 jaar worden, nou ik denk dat dat niet gaat gebeuren, je zult ook eens afscheid moeten nemen van iets wat je dierbaar is.

Over het onveilige klimaat wat je schept met deze machine wil ik geen woord aan besteden.

Het is wel te hopen dat de aarding van jouw installatie goed is.
#2
Wasdrogers / Wasmachines / Re: AEG Turnamat S vreemde geu...
Laatste bericht door Paul Joosten - Gisteren om 12:16:14
OK sterkte Dirk met de operatie! Hopelijk lukt die zonder dat de patiënt daarna overleden blijkt. Mooi dat je zo'n oudje aan de praat blijft houden. Kijk echter wel even naar het verbruik (met een tussenstekker bijv. makkelijk te meten) per wasbeurt en vergelijk dat eens met een modern apparaat. Mocht daar veel verschil in zitten kan dat nog een argument zijn om ondanks de goede intenties wellicht toch euthanasie te overwegen?
#3
Wasdrogers / Wasmachines / Re: AEG Turnamat S vreemde geu...
Laatste bericht door ddenhamer - Gisteren om 11:39:39
Collega's,

Dank voor jullie reacties.
Inmiddels heeft ie alsnog de geest gegeven onder uitschakeling van de groep in de meterkast. Let wel: niet de aardlekschakelaar, dat lijkt me een indicatie voor de aard van de storing.
De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ie al geruime tijd lekte, maar omdat ie in de badkamer staat en het lekwater zo naar het doucheputje liep, leek me dat geen bezwaar.
Voorts is het zo dat de geur meer dan 24 uur waarneembaar blijft, ondanks de actieve ventilatie in de badkamer.

Paul: nee, muffe was vind ik echt onprettig ruiken, dat is het niet. Nog niet zo heel lang geleden heb ik een keer laten draaien op 60 graden met twee afwasmiddelblokjes (zonder wasgoed) om de leidingen te reinigen. Die tip heb ik ergens eens gelezen en dat klonk aannemelijk.
Ik zal m vanmiddag eens op zijn kant leggen.

Bert, voorzover relevant: ik gebruik het waspoederbakje niet, maar een wasbolletje met waspoeder in een washandje, dat ik tussen de was leg. Zoals ik al tegen Paul zei, heb ik recent een toer gedraaid met afwasmiddelblokjes.
Ik heb even naar het begin van het filmpje gekeken en een aantal verschillen gezien tov mijn bovenlader. Ik heb ca een jaar geleden een van de slangen losgehad en schoongemaakt; die had inderdaad last van aderverkalking, al was het niet heel dramatisch. Tot slot heb ik hier betrekkelijk zacht water.

Als ik er niet uit kom en jullie hebben na deze aanvullende info geen verdere suggesties, dan zal ik een beroeps inschakelen, die hier al eens eerder geweest is om mijn centrifugemotor eruit te slijpen. De vervangingsmotor deed het ook niet, waarna bleek dat de bijbehorende startelco ad Eu 7,00 defect was. Nadat ik een nieuwe elco had geplaatst, deed ie het weer ... (rood hoofd)

Dirk
#4
Wasdrogers / Wasmachines / Re: AEG Turnamat S vreemde geu...
Laatste bericht door Bert - 25 november, 2022, 13:48:22
Ja zo'n oude dame zou toch wel eens naar het badhuis mogen.
Want in diverse hoeken en gaten zal zich in de loop der jaren zich wel vuil verzameld hebben dat toch wel eens kan schimmelen.
Er zijn verschillende methodes, om daar wat mee te doen.
Zoals Paul ook al voorstelt, met schoonmaakazijn.
Maar dan moet je kunstmatig het waterniveau wel verhogen met bijv. een gieter, want ook de bovenste randjes kunnen meuren.

Ook behandeling met wasmachinereiniger is een mogelijkheid.

En dan heb ik nog een filmpje hoe Paul zoiets aanpakt:
Lagers defect reparatie en grondige reiniging uitgebreid  wasluis in zeepbak en trommel duidelijk zichtbaar Ook vuil in manchet en trommelkruis Bosch Maxx6 (Paul) Schoonmaken met bleek en chloor
#5
Wasdrogers / Wasmachines / Re: AEG Turnamat S vreemde geu...
Laatste bericht door Paul Joosten - 25 november, 2022, 13:38:06
Waar ruikt het naar? Muffe was? Verbrande trafo? Lastig zo wat te zeggen. In het eerste geval eens een wasbeurt met schoonmaakazijn o.i.d , in het tweede geval eens heel goed kijken of je geen verdachte verkleuringen ziet ergens in de ingewanden.
#6
Wasdrogers / Wasmachines / AEG Turnamat S vreemde geur
Laatste bericht door ddenhamer - 25 november, 2022, 11:12:21
Beste mensen.

Mijn eigen zo goed als onverwoestbare AEG Turnamat S model 605364155_043e3672a03fa3cb4523371444ab86ac.jpg[/attach] AEG Turnamat S, typenummer 605364155 (bouwjaar ca 1972!) (bijlage) ruikt de laatste tijd tijdens het wassen en/of centrifugeren een beetje. Het is geen ozongeur en stinkt ook niet echt, maar ik denk dat het niet hoort, omdat ie dat eerder niet deed. De start-elco van de centrifuge heb ik kortgeleden vervangen. Hij werkt verder naar behoren.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen veroorzaken?
[attach id=648]

Dirk
#7
Senseo reparatiehandleidingen / Re: Hall sensor deksel HD7860
Laatste bericht door Piet van Dorssen - 20 november, 2022, 19:17:46
Wel behoorlijk laat maar toch een reactie. Helemaal eens met de opmerking dat mijn oplossing niet veilig is. De Senseo is inmiddels behoorlijk gerepareerd met een magneet op de juiste plaats. Dat bleek inderdaad het probleem te zijn.
#8
Reparatievragen / Re: Nespresso XN8105 Gran Maes...
Laatste bericht door Piet van Dorssen - 19 november, 2022, 20:59:52
Een laatste update op bovenstaande problematiek.
Er kwam recent een identieke machine binnen met een lekkage probleem in de brouwunit. Opnieuw een nieuwe brouwunit besteld en gemonteerd en zie, een soortgelijk probleem, weliswaar veel minder. Beide machines naast elkaar gezet en vergeleken en geen verschillen kunnen ontdekken.
Ergens op internet vond ik later een Youtube filmpje waar het water ook aan de voorkant van de lekbak langs stroomde. Oorzaak volgens de plaatser: achtergebleven druk, opgebouwd in de leidingen. Opgelost door de klep van de brouwunit 8-10 keer open en dicht te doen om zo de druk te laten ontsnappen. Bij de tweede machine hielp dit inderdaad, bij de eerste helaas niet. De eerste machine heb ik nu gesloopt in de hoop dat een van de onderdelen nog te gebruiken is.
Een onbevredigende manier om van het probleem af te komen.
#9
Nieuw op dit forum? / Re: Welkom op het forum van Re...
Laatste bericht door Bert - 08 november, 2022, 14:24:22
Vergeet ook even niet om het ontvangen van notificaties aan te vinken in jouw profiel.
Want men klaagt dat er geen meldingen komen als er reacties geplaatst zijn, maar dit zijn de gevolgen van de privacy wetgeving, waarbij het niet meer mag, dat dit standaard aangevinkt staat.

Dus wil je op de hoogte worden gehouden van reacties, dan aanvinken de notificaties!!!
#10
Gegevens Typeplaatje vermelden / Typeplaat gegevens vermelden!
Laatste bericht door Bert - 08 november, 2022, 14:08:03
Vermeld alle gegevens van uw machine of apparaat, zonder dit kunnen we echt niets


Om u goed van dienst te kunnen zijn moeten wij wel precies weten, om welke machine of apparaat het gaat!

welk merk?
welk type?

en om welke specifieke serie het gaat.
Het productcodenummer(PNC), E-nummer of servicenummer is voor ons erg belangrijk.

Want gedurende de produktie van een model kan het zijn dat een bepaald onderdeel op korte termijn niet leverbaar is en plaatst men een ander functioneel gelijkwaardig onderdeel.
Maar deze wijkt op het gebied van maatvoering af van de voorgaande en zijn de onderdelen niet uitwisselbaar

En dat geldt niet alleen voor witgoed maar eigenlijk voor alle apparatuur.

Dus bij elke vraag, graag alle gegevens van het typeplaatje.

Om fouten te voorkomen is een fotootje de beste manier om dit aan te geven.