Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Roland

Pagina's: [1]
1
Zo doe je dat / Foto's van de demontage van een Nespresso apparaat
« Gepost op: 10 juni, 2020, 13:01:49 »
Alhier te vinden: https://photos.app.goo.gl/pHu5pTZBfHs1c5d26 . Op dit moment is de reparatie gepauzeerd omdat er gewacht wordt op onderdelen.

Een reparatiegids voor Nespresso apparaten, geschreven door repair cafe vrijwilligers, is overigens te vinden op Internet.

Groetjes, Roland.

2
Zo doe je dat / Foto's van het 'laten aangroeien' van een plastic onderdeel
« Gepost op: 10 juni, 2020, 12:58:44 »
Met secondenlijm + baking soda kun je leuke dingen doen. Oa de reparatie van een sapcentrifuge: https://photos.app.goo.gl/3PdE1WSVAPeXE35p9

Meer informatie in de 'lijmgids voor kunststoffen', verkrijgbaar middels een ander topic in dit forum.

Groetjes, Roland.

3
Zo doe je dat / Foto's van reparatie Moulinex keukenmachine
« Gepost op: 10 juni, 2020, 12:55:55 »
Ik heb tijdens de reparatie van een Moulinex Masterchef Gourmet veel foto's / video gemaakt, en het geheel van wat tekst voorzien. Voor de geïnteresseerde: https://photos.app.goo.gl/dzJeCLbwAABDrn1R9

Groetjes, Roland

4
Zo doe je dat / Reparatie van DVD speler (Bose 321 type III)
« Gepost op: 10 juni, 2020, 12:53:42 »
Ik heb het reparatieproces van een DVD speler met (veel) foto's, video en wat tekst gedocumenteerd. Het is te vinden in: https://photos.app.goo.gl/5yGNwQmt7VdRPCwZ7 . Met dank aan Alex voor het goede advies en het opsturen van een tandwieltje.

Groetjes, Roland.

5
Zo doe je dat / 1-stop pagina met relevante links
« Gepost op: 01 maart, 2020, 09:09:14 »
Beste repairder,

tijdens het repareren zoek ik regelmatig informatie op op mijn telefoon. Omdat dat een klein scherm is, en omdat je doorgaans tijdens het repareren niet veel tijd hebt om je telefoon te raadplegen, heb ik een pagina aangemaakt met daarin handige links.

Momenteel staat die pagina hier: https://rolandvossen.blogspot.com/2020/02/handige-sites-voor-vrijwilligers-van.html

Ik zal eens kijken of ik de pagina kan verhuizen naar een bericht in dit forum. Overigens: suggesties/aanvullingen voor wat betreft de links zijn uitermate welkom.

Groetjes, Roland.

6
Reparatiehandleidingen / Lijmgids voor kunststoffen
« Gepost op: 26 februari, 2020, 19:50:14 »
Beste lezer,

Bij deze een gids voor het lijmen van plastic. Dat is, in mijn ervaring, de meest voorkomende vorm van verlijmen in het repair cafe.

Ik ben geen chemicus, noch materiaalkundige. Ik ben een repair café vrijwilliger die  bij het lijmen van kunststoffen maar matig succes boekte. Daardoor ging ik te rade bij andere vrijwilligers, en ontdekte dat het leeuwendeel daarvan mijn ervaring deelde. Wat volgde was een zoektocht naar informatie die deze situatie kon verbeteren.

Het kan goed (heel goed, zelfs) dat dit document verbetering behoeft. Ik sta open voor suggesties, anekdotes en discussies. Wat mij betreft wordt dit een ‘levend’ document.

Ik hoop dat de gids van pas komt.

Met vriendelijke groet,
Roland Vossen (Repair Cafe Utrecht-Oost)

7
Reparatievragen / Plastic van klein huishoudelijke apparatuur lijmen
« Gepost op: 05 december, 2019, 14:21:29 »
Beste lezer,

Regelmatig kom ik een reparatie tegen van bv een mixer of koffiezetapparaat waarbij (hard) plastic gelijmd moet worden. Voorbeelden: de behuizing is beschadigd. Of: een stukje van een plastic onderdeel is afgebroken.

Nu bestaat er een breed palet aan lijmsoorten. Heeft iemand op dit forum een aanbeveling voor de te gebruiken lijmsoort ? Bv secondelijm, contactlijm, 'hard plastic' lijm, verlijmen met aceton...

Groetjes, Roland (Repair Café Utrecht-Oost)

Pagina's: [1]