Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Drambuie

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Leuke truc!

Persoonlijk zou ik met een dun boortje de steun met de 2 (1 afgebroken) nokjes in de lengterichting vanaf de afgebroken kant voorgeboord hebben en daar een klein dun  boutje met eventueel een stukje plasticbuis of laagjes krimpkous in geschroefd hebben.

Of een knopspeld met de juiste knopgrootte er doorheen smelten, zodat de knop de functie van het nokje vervult. Het te lange uiteinde van de speld aan de andere kant slijp of knijp je eraf.

Wat het het uiteindelijk het langst uithoudt ??

2
Zo doe je dat / Re: Foto's van de demontage van een Nespresso apparaat
« Gepost op: 10 juni, 2020, 15:46:14 »
Mooie reportage, je hebt niet het makkelijkste model Nespresso genomen.

Enkele 'ongedocumenteerde' tips:

Om teleurstellingen bij reparatie te voorkomen is het handig om voor het demonteren van het apparaat goed na te gaan waar het precies lekt, bijvoorbeeld door de cup-opvangbak weg te laten en met een spiegeltje en lampje naar boven te kijken terwijl je koffie probeert te zetten. Nepresso zelf doet dit met een eigen aluminium cup waarvan de bodem ingedrukt is waardoor deze niet geperforeerd wordt door de mesjes. De pomp kan zijn druk nu niet kwijt en het water zal daar weglekken waar een pakking lekt of de cuphouder of zetgroep gebarsten is. (Zelf adviseren ze dit max 30 sec. te doen omdat je anders de machine kan beschadigen (Precies wat dus bij niet geperforeerde niet-Nespressocups gebeurt!) De vaak onzichtbare haarscheurtjes in kunsttoffen cuphouder of behuizing van de zetgroep zie je alleen onder druk lekken.
Na demontage geven de kalk-/leksporen op de onderdelen of op de binnenzijde van de mantelstukken (daar waar het water uit het scheurtje tegenaan spuit) soms nog een aanwijzing in de goede richting.
Het brosser worden van het plastic door de temperatuurschommelingen en de tijd werkt dit ontstaan van haarscheurtjes nog extra in de hand. Meer dan vier jaar halen de Nespresso-appararten dan gemiddeld(!) ook niet naar eigen zeggen van Nespresso.

Maar je loot mee voor een aluminium fiets van gerecyclede cups door een volle zak van hun eigen(!) gebruikte cups in te leveren, want ze willen graag voor 'duurzaam' doorgaan. Het wachten is nu op een fiets van gerecyclede vaak niet of veel te duur repareerbare Nespresso  apparaten.  :(

De O- of op zijn kant liggende U-ring uit de zetgroep (waar moeilijk los aan te komen is) kan je een nog langer leven geven door de gleuf waarin hij ligt iets op te hogen met met een paar slagen teflon PTFE fitters tape.

Succes

3
Complimenten voor de auteurs van dit document!
Een extra tip voor Repair Cafés die slechts een kleine ruimte tot hun beschikking hebben; je kan overwegen meerdere openstellingen te hebben die telkens één of een combinatie van 2 thema's hebben (textiel, apparaten, fietsen, computers en randapparatuur,.....) waardoor je het aantal aanwezige vrijwilligers en bezoekers beperkt, zodat je toch de 1,5 meter kan veilig stellen.
Minder gezellig en in praktijk lopen de 'grenzen' tussen deze afdelingen bij ons nog wel eens in elkaar over, maar beter dan niets.

4
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 26 februari, 2020, 20:35:11 »
Wat heb je precies nodig? Stuur maar een bericht.
Wordt verder per "persoonlijk bericht" (klikken op het envelopje onder de nickname) afgehandeld. ;)

5
Senseo / Re: koude koffie
« Gepost op: 24 februari, 2020, 00:22:00 »
Continu branden van de aan/uit knop betekent dat de microprocessor denkt dat de boiler voldoende opgewarmd is.
Inderdaad kan de NTC (of de bedrading er naar toe) stuk zijn maar waarschijnlijker is dat de print nat/vochtig geworden is en dat er een kalk/vuilspoortje is dat de weerstand van de NTC door parallel daaraan een verbinding te maken naar beneden trekt.
Zit de machine niet in de ontkalkingscyclus (die wijkt af van de oudere modellen, zie de gebruiksaanwijzing!)

Kijken en meten is weten! 

6
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 20:15:11 »
Zekeringen dus goed.
Volgende stap: Element van thermoblok stuk? Dan meet je oneindige weerstand tussen een witte en een bruine pijl. (moet ongeveer 50 Ohm zijn)
Element goed > Triac of voedingsgedeelte op de systeemprintplaat stuk! > beiden 'voer' voor een elektronica deskundige.

'Online Repair Café Breda' gaat sluiten ;)


7
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 15:48:13 »
Doorpiepen tussen de twee bruine pijlen en doorpiepen tussen de twee witte pijlen (moeten elk doorverbinden = 0 Ohm / zekeringen zijn 167 graden celcius)
Als je de centrale schroef los draait, komt het witte plastic deel los en zie je de zekeringen tegen het thermoblok zitten
(Hoeft echter niet voor het doormeten en dan moet je de triac ook weer van thermal paste voorzien; deze triac zit tegen het thermoblok geklemd en wordt daardoor 'gekoeld')
 

8
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 14:05:24 »
Achter op het thermoblok zitten 2 thermozekeringen waarvan er in ieder geval één in serie staat met de live (bruine draad) netspanningsaanvoer.
Als die onderbroken is, is het apparaat ook 'dood'!
Deze kan je 'off grid' nog wel controleren.
Soms onderbreekt zo'n zekering als het apparaat (lang?) staat op te warmen zonder water in het thermoblok.

9
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 13:38:01 »
Ja dat kan, veilig achter een scheidingstransformator, maar dat zou ik niet zelf doen aangezien je schrijft dat je 'niet zo'n elektronicus' bent!

10
Reparatievragen / Re: Krups XN3005 demontage
« Gepost op: 16 februari, 2020, 13:32:45 »
Dit onderdeel kan je aan beide zijden in zijn geheel omhoog trekken terwijl je de zetgroep in ingeschoven stand ook nog iets indrukt. 

11
Reparatievragen / Re: Krups XN3005 demontage
« Gepost op: 16 februari, 2020, 13:24:19 »
Excuses, het was ook al weer een tijd geleden; De lagers zelf kan je verwijderen in ingeschoven en ook nog licht ingedrukte stand!
Zie foto!

12
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 13:15:24 »
Met mijn printplaat weet je zeker dat hij het niet doet! Ik schreef eerder al dat deze printplaat (mogelijk door vochtschade) defect is.
Ik mis (ook in je andere draadje) een beetje de systematiek van je foutzoeken: een volledig dood apparaat en dan de flowmeter onderzoeken?
Heb je een draadbreuk in het snoer uitgesloten?

De schakelaar verbindt en onderbreekt dubbelpolig de netspanning na binnenkomst op de print. Ca. 104 Ohm is de juiste waarde voor de spoel van de elektromagneet.

13
Reparatievragen / Re: Krups XN3005 demontage
« Gepost op: 16 februari, 2020, 13:00:52 »
De twee lagers van het het thermoblok kan je van hun as omhoog trekken en verwijderen. (één is er goed zichtbaar op je foto)
In uitgetrokken stand kan je het thermoblok dan naar beneden uit de zetgroepkap verwijderen.

14
Reparatievragen / Re: Krups XN3005 demontage
« Gepost op: 16 februari, 2020, 12:43:30 »
Mogelijk mosterd na de maaltijd:
Google maar op 'NESPRESSO PIXIE C SERVICE MANUAL'  ???

15
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 16 februari, 2020, 12:32:28 »
Ja Piet,
Wie wat bewaart,die heeft wat :).
De schakelaar wordt naast handbediening ook elektromagnetisch uitgeschakeld.
Spoel en schakelaar zijn doorgemeten en de mechanisch bediening van de schakelaar werkt ook goed.
(Zie foto's)
Wat heb je precies nodig? Stuur maar een bericht.
Groet, Alex
Repair Cafés Breda

16
Reparatievragen / Re: Nescafe Dolce Gusto Genio-2
« Gepost op: 11 mei, 2019, 21:25:26 »
Als het naaldvormige buisje dat de capsules aan de bovenkant doorprikt niet afgebroken is en doorgankelijk (met het bijgeleverde naaldje gemaakt) is kan ik alleen nog bedenken dat het thermoblok volledig verstopt is door kalk of dat de warm/koud/open kraan die door de hendel bedient wordt defect/verstopt is.
Als het naaldvormige buisje afgebroken is wordt de capsule niet doorboort en kan de pomp zijn druk(water) niet kwijt door de capsule heen.
Vaak test men het koude water zonder capsule, dus dan kan de pomp zijn druk wel kwijt.
Uit het verhaal kan ik niet opmaken of in de warme stand de pomp wel probeert te pompen maar geen beweging (slag) kan maken door een geblokkeerde niet samendrukbare waterkolom. (na te gaan door te luisteren of het stroomverbruik te monitoren) De electronica schakelt dan meteen af met een foutmelding (knipperen aan/uit knop).

Succes,
Alex

17
Wasdrogers / Wasmachines / Re: Onderdelen printkaart bestellen
« Gepost op: 19 maart, 2019, 19:52:42 »

18
https://www.youtube.com/watch?v=z3zLQfGnY1g

(Je kan bij youtube op het type en 'repair' zoeken: vaak met een zee aan visuele info tot gevolg)

Mogelijk is de voedingscondensator van het printje te veel in capaciteit gedaald of blijft er een van de clixons onder het verwarmingselement 'hangen'. (sluit niet meer (elektrisch) bij afkoelen)
Als het 'open' clixons zijn kan je de contactjes met een stukje doek bevochtigd met contactspray schoonmaken.
Een warmtegevoelige onderbreking in het verwarmingselement kan ook nog, maar meestal brandt die na een paar keer 'schakelen' weg en verwarmt het apparaat dan helemaal niet meer.

Succes en een 2019 dat niet meer stuk kan: (en anders naar het Repair Café ermee! ;))

19
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Gepost op: 07 december, 2018, 11:10:10 »
Inmiddels via MP een geschikte jonge donor gevonden met vaatproblemen (lekkende demper) en een hart dat er mee ophield (pomp doorgebrand) door ritme stoornissen (electronica/printplaat defect door vocht?).
Operaties(s) geslaagd door een nog goede cuphouder over te zetten; scheelt weer 50% afval! :)

20
Reparatievragen / Re: Saeco Intuita HD8750
« Gepost op: 09 november, 2018, 04:23:57 »
Ok Jan, duidelijk, no hard feelings. Ik probeer het (virtuele) repareren buiten het Repair Café zoveel mogelijk in eigen hand te houden. ;) 

Bij een ouder (en eenvoudiger!) model, de Seaco incanto, heb ik vroeger wel eens de powertransistor, die de zetgroepmotor van stroom voorziet, vervangen (inclusief zenerdiode). Eigenlijk toen hetzelfde verhaal: zodra de zetgroep wat moest gaan doen stopte het apparaat en knipperden de ledjes.  Bij het in de juiste positie zetten van de zetgroep bij het inschakelen van het apparaat draait de motor in de andere richting en wordt hij mogelijk via een andere weg van stroom voorzien. Maar zoals ik al zei heb ik geen ervaring met jouw model.

Van zowel Philips als E-care  hoef je niet veel te verwachten die repareren slechts op module niveau (printplaat, motor, thermoblok, etc.)
Er zijn een aantal Duitse Fora die wel de diepte in gaan (component niveau) bijv. saeco-support-forum.de, mogelijk dat je daar wat vindt.

Pagina's: [1] 2 3 4