Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - pavoordf

Pagina's: [1]
1
van het web gehaald en omgezet naar pdf met bookmarks.

2
Reparatievragen / Philips DVDR3570H blocking
« Gepost op: 17 januari, 2016, 22:33:35 »
Ik had deze week een DVD recorder op tafel waarvan de loader niet open wil wanneer er geen DVD of CD in zit. In het display komt dan de tekst "blocking". Volgens de handleiding door een mechanische oorzaak. Bij nadere analyse blijft de loader "plakken" aan het witte contrawieltje op de bovenkant. Het loopwerk is een en D5.2. Hiervan is geen exploded view beschikbaar
Iemand reparatie suggesties of link naar documentatie van het loopwerk

3
Reparatievragen / Siemens TK56001
« Gepost op: 14 juni, 2015, 21:53:48 »
Besta collega's
mijn eigen espressomachine heeft het vanmiddag begeven na een servicecyclus komt er geen water meer via de dispenser in mijn kopje. Pomp werk wel en al het water komt in de waterbak onderin. Via het stoompijpje komt wel gewoon heet water
Ik heb een soort van reset gedaan (apparaat ingeschakeld en dan de netstekker uit de WCD. Na een uur weer inschakelen. Was een suggestie van internet). Ook heb ik de schoonmaakcyclus een keer herhaald. Zonder resultaat.
Iemand een suggestie om het apparaat weer aan de praat te krijgen voor de ontwenningsverschijnselen toeslaan

Alvast dank
Frans

4
Senseo / Re: Schets Nespresso Krups XN5005
« Gepost op: 06 april, 2015, 23:20:21 »
Bijgaand het aangepaste schema. Aantal bijschriften kon ik niet lezen. Graag even toevoegen

Frans

5
Senseo / Re: Schets electronica Magimax
« Gepost op: 26 maart, 2015, 13:11:15 »
Piet in gval van Senseo en Nespresso is het handig wanneer we ook positienummers ( voor weerstanden 30xx of Rxx, enz) kunnen vermelden, zoals ze op de PCB staan. Daarnaast helpt het ook om pinnummers van IC's te vermelden. Kan je deze data nog aanleveren?

Frans

6
Senseo / Re: Schets electronica Magimax
« Gepost op: 25 maart, 2015, 22:47:44 »
Hallo Piet

laatste hobbywerk van vandaag.
De VDR kwam zo uit het boekje (NEN 5152:1973). Geldt niet voor alle symbolen. Deze moest ik toevallig zelf aanmaken, want hij zat niet in de bibliotheek
De rest spreekt denk ik voor zich

Frans

7
Senseo / Re: Schets electronica Magimax
« Gepost op: 25 maart, 2015, 17:06:03 »
Hallo Piet

bijgaand het opgepoetste schema. Aansluiting 230 is mijn aanname.
Ik kon even niet uit de voeten met de schakelaars (graag meer detail). De NTC gaat nog wel lukken. Is de VDR met ander teken. Meer detail van het SMD bord zou mooi zijn :-)

Frans


8
Senseo / Re: Re: "Echt" elektrisch schema
« Gepost op: 23 maart, 2015, 09:50:25 »
Repiet

bijgaand een update van het schema. Eigenlijk stelt de schakeling niet zoveel voor  :), als dat inderdaad alles is wat er op het printje zit. Ik heb hier een printje van de eerste generatie liggen met een controller van het type CPU-C712-B5 (DIL18) verder zitten er naast de BT139 nog 3 componenten op in een TO-92 behuizing. Totaal aantal componenten aanmerkelijk meer dan in het door jou afgeleide schema (van een vermoedelijk nieuwere generatie).

Zelf verwacht ik niet dat de 220k weerstanden iets met de clock te maken hebben. Hiermee hangen twee ingangen van de controller aan een afgeleide van de mains. Mogelijk dat dit wordt gebruikt als nuldoorgangsdetector, waarvan een trigger wordt afgeleid om de triacs op het juiste moment af te vuren.  Knipperen van de LED kan gedaan worden door een aantal nuldoorgangen te tellen. Op Wikipedia las ik dat PIC controllers een ingebouwde clock hebben.

Frans

9
Senseo / Re: Re: "Echt" elektrisch schema
« Gepost op: 22 maart, 2015, 17:26:30 »
Hoi Repiet

ik heb je schema wat opgepoetst, zie bijlage. Foutanalyse betekent voor mij eerst begrijpen hoe een schakeling werkt en daarna via meting erachter komen wat er afwijkt. Daar helpt zo'n schema bij. Ik mis alleen een paar dingen
Waar zit de mains aangesloten. Ik vermoed tussen bruin en blauw?!
Verder zitten er volgens mij twee triacs in een Senseo. Is het halfronde symbool in jouw schema, de AND in mijn schema soms de tweede triac?
Ook zou de pinning van de controller handig zijn

Frans
Eindhoven - Blixembosch

10
Reparatievragen / Re: Netfilter oscilloscope
« Gepost op: 04 december, 2014, 23:25:53 »
Bedankt voor je reactie. Het was me overigens duidelijk dat het netfilter niet bijdraagt aan de functionaliteit van de scope. Ik vermoed dat het primair bedoeld is om netvervuiling tegen te gaan welke mogelijk wordt veroorzaakt door de schakelende voeding die de hoogspanning genereert.

Ik had de vraag op meer plaatsen uitstaan. Van een oud collega (EMC specialist bij Philips) kreeg ik hetzelfde advies als jij me gaf. Een ander oud collega verwees me naar een universeel netfilter dat voor €5,= te koop is bij Conrad. Ik ga kijken of ik voldoende ruimte heb om het universeel filter te plaatsen, anders blijft altijd jouw optie open.

Tot slot, ik hoop eigenlijk dat op dit forum ook wat elektronica kennis voorhanden is  :)

11
Reparatievragen / Netfilter oscilloscope
« Gepost op: 03 december, 2014, 15:06:26 »
Ik was de gelukkige eigenaar van een Philips PM3264 (4-kanaals met delayed time base) Sinds enige tijd ben ik de ongelukkige eigenaar van een PM3264, hij doet het namelijk niet meer. Probleem was niet zo moeilijk te vinden, het netfilter maakt sluiting. Na wat zoeken op internet blijkt dat dit meer voorkomt, alleen de oplossing wordt nergens gegeven (behalve bypassen). Iemand enig idee waar ik een los (universeel) netfilter kan kopen. Oorspronkelijke filter is 50 x 30 x 15 mm. Opgenomen vermogen van de scope is 50 W, dus nominale stroom ergens rond de 250 mA. Alvast dank voor jullie hulp

Pagina's: [1]