Repair Café

Repair Café => Senseo => Topic gestart door: herstelkees op 19 februari, 2020, 12:45:33

Titel: koude koffie
Bericht door: herstelkees op 19 februari, 2020, 12:45:33
Ik heb hier een Senseo HD7826. Bij aanzetten gaat meteen het indicatielampje continue branden. Omdat ik even weggelopen was dacht ik dat 't ie klaar was; koffie zetten ging verder prima, maar koud dus (pomp werkt).
Boiler en clixon OK. Boiler zit direkt op 230V via de Triac. Dus triac defect, of hij wordt niet aangestuurd. Ik meet niets bijzonders aan de triac (vergeleken met een losse); gate lijkt niet defect. Mijn inschatting is dat het probleem in de rest van de electronica zit en dus ? einde electronicabordje (te veel SMD's om daar nog iets aan te repareren).
Nog ideeën ?
Titel: Re: koude koffie
Bericht door: Bert op 20 februari, 2020, 00:17:43
Is dit mogelijk een optie?

Bron: senseo handboek repaircafe

Mogelijk is de Senseo in “Fabrieksinstelling” na reset. Voer de procedure “Boiler vullen” uit om het “Boiler leeg” kenmerk in de EEPROM uit te schakelen.


Door langdurig indrukken van de 1 kops drukker gaat de senseo terug naar de fabrieksinstellingen en dat is dus met een lege boiler met een geblokkeerd boilerelement.

Je zult de bak met water moeten vullen en door gelijktijdig meerdere seconden drukken van de 1 kops en de 2 kops drukker de boiler weer moeten vullen en zo het geheugen weer setten op gebruiksgereed met boiler. Wel een bakje onder de tuit zetten en een (oude)pad aanbrengen.

Anders zou er misschien sluiting zijn in de NTC van de temperatuurregeling, maar die kans acht ik klein.
Titel: Re: koude koffie
Bericht door: Drambuie op 24 februari, 2020, 00:22:00
Continu branden van de aan/uit knop betekent dat de microprocessor denkt dat de boiler voldoende opgewarmd is.
Inderdaad kan de NTC (of de bedrading er naar toe) stuk zijn maar waarschijnlijker is dat de print nat/vochtig geworden is en dat er een kalk/vuilspoortje is dat de weerstand van de NTC door parallel daaraan een verbinding te maken naar beneden trekt.
Zit de machine niet in de ontkalkingscyclus (die wijkt af van de oudere modellen, zie de gebruiksaanwijzing!)

Kijken en meten is weten! 
Titel: Re: koude koffie
Bericht door: herstelkees op 27 februari, 2020, 14:34:10
Heren (? dame) bedankt; ik gaverder meten :)
Titel: Re: koude koffie
Bericht door: herstelkees op 13 maart, 2020, 20:51:47
NTC OK; toch maar de condensator eruit: bleek van 0.47 afgezakt naar 0.12. Nieuwe erin, volledige reset en boiler-procedure: weer warme koffie. Nogmaals dank
Titel: Re: koude koffie
Bericht door: Bert op 13 maart, 2020, 21:20:58
Nog een storing als gevolg van de toch wel heel belangrijke condensator, die op meerdere punten van storingen bij disfunctioneren al bekend was.
Ik noteer het in ieder geval.