-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Paul Joosten

#1
Dank je @Drambuie! Het filmpje was niet zo heel best te volgen maar het gaf wel wat tips. Ik heb de zetgroep uiteen genomen en gezien dat er geen barsten inzitten en de rubbers nog redelijk in orde zijn. Ik heb alles eens goed schoongemaakt en net als in het filmpje de veer iets uitgetrokken, alles weer in elkaar gezet en uitgeprobeerd. De eerste prut is droog! Eens zien hoe dat zich gaat houden...
#2
Deze espressomachine werkt nog prima maar de eigenaar meldt dat het bakje met prut doorweekt raakt, terwijl het voorheen mooie droge ronde schijven prut bevatte. Kennelijk lekt er ergens iets. Wat kan dat zijn?
2024-05-23 11.08.16.jpg
2024-05-23 11.07.56.jpg
#3
Stapje op de goede weg. Ben benieuwd wat het in de praktijk gaat opleveren.
#4
Er werd mij een Zibro DD108 luchtontvochtiger aangeboden met de alhier zeer bekende klacht "hij dut nait ja". Alles lijkt te werken, bedieningspaneel functioneert, ventilator draait, luchtklep gaat open en dicht, schijf binnenin draait maar wat er verder ook gebeurt er wordt geen druppel vocht geproduceerd. Sterker nog, alles binnenin is en blijft kurkdroog. Wat kan er aan de hand zijn?
2024-05-13 14.10.45.jpg 2024-05-13 14.10.26.jpg
#5
Een van onze vrijwilligers is betrokken bij de organisatie van een Koningsmarkt. Hij vroeg of we daar ook met wat vrijwilligers een eenmalig repaircafé bij willen houden. Er zijn voldoende liefhebbers dus we gaan dat gewoon maar eens proberen, zo in het kader van "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan".

Wie heeft dat al wel eens gedaan en wat waren jullie ervaringen hiermee?
24 april Koningsmarkt.jpg
#6
Op AliExpress kwam ik dit setje tegen voor een belachelijk lage prijs van €1,99 tijdens een actieperiode. Kan nooit veel zijn dacht ik maar voor dat geld toch maar geprobeerd. Wat een verrassing! Prima kwaliteit, zelfs voor de 'normale' prijs van een kleine €5,- incl. verzending (bij totale bestellingwaarde boven de €10). Kijk wel uit dat jet het setje met 32 bitjes bestelt. Het setje met 16 bitjes dat daar vaak ook bij aangeboden wordt is rommel, die bitjes zijn van aluminium.
2024-04-16 13.55.35.jpg
2024-04-16 13.56.57.jpg
#7
Het praathuis / Duurzaamste huis van Nederland
19 februari, 2024, 21:13:44
Behalve vrijwilliger bij drie repair cafés ben ik ook druk met andere zaken. Een voor mij heel belangrijke is het verduurzamen van mijn huis en dat van anderen. Vandaar deze oproep. Help je mee?

Beste familie, vrienden, scouts, zendamateurs, collega's, kennissen en relaties,

Hierbij wil ik graag je hulp inroepen om stemmen te verzamelen bij de verkiezing voor Duurzaamste Huis van Nederland. Die wordt georganiseerd door de Duurzame Huizenroute. Al ruim tien jaar doe ik elk jaar mee met de open dagen. Honderden bezoekers hebben al kunnen zien hoe ik eigenhandig mijn huis heb verduurzaamd. Het is nu fossielvrij, energie-plus en zo veel mogelijk klimaatneutraal. De kosten zijn binnen zes jaar terugverdiend door een al jaren negatieve energierekening. Die boodschap wil ik graag nog veel breder uitdragen zodat hopelijk meer mensen ook aan de slag gaan. Het winnen van deze verkiezing kan daarbij een mooi middel zijn!

Stemmen kan tot 1 maart. Surf naar https://verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/genomineerden/vrijstaande-woning-1905-veendam, klik op de stemknop, vul je gegevens in en druk op Verzenden. Mocht ik een prijs winnen dan gaat het prijzengeld naar Dorpshuis de Wending. Dit staat aan de vooravond van een grote renovatie waarin dat ook verduurzaamd gaat worden.

"Try to leave this world a little better than you found it". Help je mee? Stem en deel dit bericht!

Met energieke groeten,
Paul Joosten
#8
Tegen mijn 'klanten' zeg ik altijd dat ze 50% kans hebben: het lukt wel of het lukt niet. Gelukkig zitten we in de praktijk wel boven dat gemiddelde ondanks dat we met slechts een paar niet al te ervaren vrijwilligers zitten.
#9
Lijkt me knap lastig als je met je repaircafé te gast bent in een buurthuis of bibliotheek. We zijn al blij dat we gewoon kunnen solderen en wat met een lijmpistool kunnen werken maar daar houdt het dan wel mee op bij ons.
#10
Inmiddels is de website aangepast en staan er nu twee repaircafé's in Veendam:
Het al bestaande is nu https://www.repaircafe.org/cafe/repair-cafe-veendam-scheepskwartier/
Het nieuwe is https://www.repaircafe.org/cafe/repair-cafe-veendam-bibliotheek/ en gaat op 18 maart daadwerkelijk van start. Nu nog even door het hele pakket met informatie heen worstelen en de aanvraag voor de hulpmiddelen indienen.
#11
Het praathuis / Re: Ghd
18 december, 2023, 08:29:07
Als de kwaliteit van hun producten net zo goed IS als hun beheersing van de Nederlandse taal vrees ik dat ze vanzelf wel van de markt zullen verdwijnen. Triest....
#12
Bedankt voor het advies Martine, gaan we doen zodra we overeenstemming hebben met de locatie over de mogelijke dagen. Achter de schermen blijven we natuurlijk één groep vrijwilligers!
#13
Dank voor je reactie Bert, ben het er van harte mee eens. Helaas hebben onze huidige vrijwilligers onvoldoende tijd of mogelijkheden om elke week actief te zijn. Met de tweede locatie hopen we niet alleen nieuwe klanten maar wellicht ook nieuwe vrijwilligers te krijgen. Mochten we er op enig moment voldoende hebben om elke week ergens open te kunnen gaan zullen we dat zeker doen!

De vraag was echter meer organisatorisch van aard. Zo zouden we bijvoorbeeld graag voor de nieuwe locatie ook in aanmerking komen voor dat handige setje gereedschap. Kan dat door een al bestaand repaircafé opnieuw voor een tweede locatie aangevraagd worden? Middelen om dat zelf te financieren hebben we helaas niet.
#14
Ons huidige repaircafé zit in een buurthuis in een buitenwijk. Bezoekers komen hoofdzakelijk uit die buurt, waardoor we waarschijnlijk heel wat 'klanten' van elders uit onze stad mislopen. We onderzoeken nu de mogelijkheid om een tweede locatie te openen in een openbaar gebouw in het stadscentrum, we zijn daar van harte welkom. We denken een groot deel van onze huidige vrijwilligers wel twee maal in de maand inzetbaar te krijgen, eenmaal op de oude en eenmaal op de nieuwe locatie.

Wat is wijsheid: hiervoor een 'nieuw' repaircafé laten registreren of juist niet? Wie heeft zoiets al eens bij de hand gehad en welke keuze is er toen gemaakt? Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Zijn er regels voor vanuit de overkoepelende organisatie?
#15
Het praathuis / Re: Facebook
07 november, 2023, 08:12:14
Waarom niet? Hier die van ons in Veendam: https://www.facebook.com/RepairCafeVeendam
#16
Hopelijk gaan de fabrikanten er dan ook eens rekening mee houden. Enige 'zachte aandrang' (lees harde dwang) vanuit overheden zal daarbij wel nodig zijn vrees ik want dat gaat ze omzet schelen.
#17
Mooi succesje Roy. Heb je geen foto's gemaakt?
#18
Klik op de balk "Sleep en plaats je bestanden hier naartoe" onderin het opstellersvenster. Of dat ook lukt met PDF is afhankelijk van de instellingen van het forum, probeer het maar...
#19
Voorstellen nieuwe leden / Re: Even voorstellen
20 september, 2023, 07:42:23
Wat is een ontsluitingsdeskundige? Je kunt op de site https://www.repaircafe.org/bezoeken/ zien waar er bij jou in de buurt andere repaircafé's zijn en daar gewoon eens langsgaan. Veel plezier!
#20
Niet nodig is wat anders dan overbodig. Dergelijke condensatoren zijn aangebracht om storing door elektromagnetische straling (hoogfrequente radiogolven) te voorkomen. Heb je een politiepost, zendamateur (zoals ikzelf, roepnaam PA5UL) of andere wat sterke zenders in de buurt dan kan dat zonder die condensatoren overlast geven. Hopelijk heeft de eigenaar die niet bij hem in de buurt...