-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Paul Joosten

#1
Het praathuis / Re: Facebook
07 november, 2023, 08:12:14
Waarom niet? Hier die van ons in Veendam: https://www.facebook.com/RepairCafeVeendam
#2
Hopelijk gaan de fabrikanten er dan ook eens rekening mee houden. Enige 'zachte aandrang' (lees harde dwang) vanuit overheden zal daarbij wel nodig zijn vrees ik want dat gaat ze omzet schelen.
#3
Mooi succesje Roy. Heb je geen foto's gemaakt?
#4
Klik op de balk "Sleep en plaats je bestanden hier naartoe" onderin het opstellersvenster. Of dat ook lukt met PDF is afhankelijk van de instellingen van het forum, probeer het maar...
#5
Voorstellen nieuwe leden / Re: Even voorstellen
20 september, 2023, 07:42:23
Wat is een ontsluitingsdeskundige? Je kunt op de site https://www.repaircafe.org/bezoeken/ zien waar er bij jou in de buurt andere repaircafé's zijn en daar gewoon eens langsgaan. Veel plezier!
#6
Niet nodig is wat anders dan overbodig. Dergelijke condensatoren zijn aangebracht om storing door elektromagnetische straling (hoogfrequente radiogolven) te voorkomen. Heb je een politiepost, zendamateur (zoals ikzelf, roepnaam PA5UL) of andere wat sterke zenders in de buurt dan kan dat zonder die condensatoren overlast geven. Hopelijk heeft de eigenaar die niet bij hem in de buurt...
#7
Gevoelsmatig ben ik het met je eens Bert maar ik kan me voorstellen dat er vrijwilligers zijn met een smalle beurs voor wie een reiskostenvergoeding net het verschil zou kunnen maken. Voor hen is de voorgestelde mogelijkheid een prima oplossing.
#8
Niet iedereen heeft zo'n rijk gevulde junkbox en de vaardigheden om zo'n schakeling te bouwen.

Waarschijnlijk wel via de app van de betreffende slimme stekker maar zeker met Home Assistant waarin zo'n beetje alles mogelijk (programmeerbaar) is. Daar kan je zelfs in regelen dat het apparaat aan- of uitgeschakeld wordt afhankelijk van de meetresultaten (mits dat een eigen stekker heeft natuurlijk). Heb je er helemaal geen omkijken meer naar.
#9
Leuk idee Bert en mooi uitgewerkt. Het kan echter veel simpeler en goedkoper. Even goed opletten bij de aankoop maar verschillende types slimme stekkers kunnen niet alleen aan- en uitschakelen maar meten meteen ook spanning, stroom en vermogen en soms zelfs nog meer. Simpel uit te lezen met een app en wanneer je het (zoals ik) integreert in Home Assistant kun je er nog veel meer mee doen zoals grafieken maken (voorbeeld hieronder is van de verwarmingspomp, goed te zien dat we er met kerst even tussenuit waren). Een aardig overzicht van dergelijke stekkers vind je hier.

Schermafdruk 2022-12-27 08.55.08.png
#10
:O Daar moeten eerst wel heel wat vrijwillige bijdragen voor binnengehaald worden....
#11
OK sterkte Dirk met de operatie! Hopelijk lukt die zonder dat de patiënt daarna overleden blijkt. Mooi dat je zo'n oudje aan de praat blijft houden. Kijk echter wel even naar het verbruik (met een tussenstekker bijv. makkelijk te meten) per wasbeurt en vergelijk dat eens met een modern apparaat. Mocht daar veel verschil in zitten kan dat nog een argument zijn om ondanks de goede intenties wellicht toch euthanasie te overwegen?
#12
Waar ruikt het naar? Muffe was? Verbrande trafo? Lastig zo wat te zeggen. In het eerste geval eens een wasbeurt met schoonmaakazijn o.i.d , in het tweede geval eens heel goed kijken of je geen verdachte verkleuringen ziet ergens in de ingewanden.
#13
Reparatievragen / Re: pelgrim inductie kookplaat
04 november, 2022, 07:56:24
Mogelijk is het niet zozeer het gebrek aan antwoord maar het gebrek aan informatie. Typenummer, foto's, hoe ontstond de storing, wat is er al onderzocht... Een duidelijk antwoord kan alleen gegeven worden bij een duidelijke vraag. Hier kan niemand wat mee...
#14
Deze week is het Nationale Klimaatweek. In veel gemeentes zijn Klimaatburgemeesters benoemd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit zijn gewone burgers die hun plaatsgenoten graag op weg willen helpen met het duurzamer leven en wonen. Zo ben ik klimaatburgemeester voor Veendam en bij ons maandelijks Repaircafé zal ik belangstellenden graag te woord staan.

Zijn er meer cafés die speciale activiteiten hebben t.g.v. de Nationale Klimaatweek?
#15
Website Repair Café opzetten / Re: bankzaken
05 oktober, 2022, 09:51:51
Dat kan inderdaad een uitdaging zijn. De kosten daarvan staan in ons geval in geen verhouding tot de baten dus dan maar zonder bankrekening. De subsidieaanvraag doen we formeel namens de beheersstichting van het dorpshuis, die heeft al een registratie en rekening.
#16
Website Repair Café opzetten / Re: bankzaken
05 oktober, 2022, 08:39:48
Over welke orde van grootte gaat het? Bij ons is het hooguit tientjeswerk. Daar zal geen bank fraude achter zoeken? We gebruiken niet eens een bankrekening, alles gaat cash. De vrijwillige donaties komen immers ook zo binnen. We overwegen wel een subsidieaanvraag voor wat inrichtingskosten, die hopen we dan via de (rekening van de) beheersstichting van het buurthuis te laten lopen.
#17
Zelf gebruik ik Home Assistant en daarmee kan ik prachtige grafieken bekijken. Dat kan veel meer dan wat je hiermee wilt bereiken en is waarschijnlijk overkill. Kijk eens op het Github forum, daar hebben ze er meer verstand van.
#18
Zoek eens op slimme stekker energie meten. Met een app op je telefoon kan je zo heel simpel de spanning, de stroom en het opgenomen vermogen als functie van de tijd zien. Ik gebruik er diverse in combinatie met Home Assistant om apparatuur te monitoren en op afstand, al of niet automatisch, te schakelen.
#19
Dank Dirk maar hier is mijn probleem niet mee opgelost: "Ook wanneer ik niet spuit blijft de motor loeien." Dat zal bij het exemplaar op het filmpje niet het geval geweest zijn.
#20
Mijn al wat oudere hogedrukreiniger hield er halverwege het schoonspuiten van mijn oprit ineens mee op. Ook wanneer ik niet spuit blijft de motor loeien. Zet ik die uit en ga ik spuiten zie ik een kleine waterstraal (van de normale leidingdruk) en die straal verandert niet wanneer ik de motor weer aanzet. Ik denk dus dat er in het hogedrukdeel iets stuk is gegaan. Ik heb het apparaat wel opengemaakt en het drukdeel losgenomen van de pompmotor. Geen bijzonderheden waargenomen, weer in elkaar gezet maar resultaat is niet verbeterd. Helaas vergeten foto's te maken toen ik hem open had liggen.

Het hogedrukdeel ziet er goedkoop uit, allemaal kunststof zonder duidelijke manier om het verder te openen. Een nieuw onderdeel is waarschijnlijk duurder dan de restwaarde van het apparaat. Of heeft iemand nog een gouden tip?

2022-06-17 16.33.40.jpg