Auteur Topic: Repareerbaarheid scores laptops en notebooks  (gelezen 136 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bert

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
    • Bekijk profiel
Repareerbaarheid scores laptops en notebooks
« Gepost op: 18 oktober, 2021, 15:16:11 »
Van IFIXIT

Hoe we notebook-computers beoordelen
We willen allemaal dat onze toestellen makkelijker te repareren zijn—repareerbaarheid staat namelijk synoniem voor duurzaamheid. Hoewel we graag willen dat alle toestellen een tien kunnen krijgen, zullen slechts enkele zover komen. Wat maakt een toestel repareerbaar?

Om te beginnen wordt een toestel gewaardeerd op basis van de moeilijkheid van de openingsprocedure. Hoe kun je iets repareren als het niet te openen is? Als we eenmaal binnen zijn, kijken we wat voor schroeven zijn gebruikt. Exclusieve, propriëtaire schroeven of lijm? Bah! Phillips-schroeven? Beter!

Bij het verder onderzoeken van de onderdelen in het toestel worden we blij van dingen als makkelijk te vervangen, modulaire onderdelen; snelle toegang tot onderdelen die vaker vervangen moeten worden; en de mogelijkheid tot upgrades. Om uiteindelijk een perfecte 10 te scoren zal de producent van het toestel ook een gratis toegankelijke reparatiehandleiding beschikbaar moeten stellen.

Welke toestellen verdienen onze goedkeuring? Hieronder vind je de lijst met de repareerbaarheidsscores van laptops. Bekijk ook de smartphone- en tablet-repareerbaarheidsscores, zodat je kunt zien welk toestel we je aanraden.


Wat zijn de scores?

Groetjes,


Bert