Onderdelen delen

Gestart door Br@ndy, 18 augustus, 2017, 20:01:51

Vorige topic - Volgende topic

Br@ndy

Is het een idee om iets op te zetten waar alle RC's hun evt. extra onderdelen opzetten? Wij kopen met regelmaat onderdelen in 4 of meervoud, omdat dan de porto verdeeld wordt over alle onderdelen. Ook interessanter voor de klant. We krijgen ook af en toe wat geschonken. Ik denk dat ook andere RC's wel 'voorraden' hebben. Wellicht is het mogelijk het e.e.a. samen te brengen? Zodat we kunnen putten uit elkaars voorraad, met kleine prijsjes+porto?

Drambuie

Ik denk dat het vooralsnog praktischer is om aan dit forum een rubriek 'Onderdelen gezocht' toe te voegen waarin men een oproep kan plaatsen om een onderdeel (of donor apparaat) te vinden alvorens het nieuw te bestellen (als dat al mogelijk is).
Handig is dan wel om je (woon)plaats te vermelden, soms kan men dan helemaal portokosten vermijden.

Alex
(en ja, ik heb gezien dat de post uit 2017 is!  :))
Van iets dat stuk is leer je het meest.

Bert

Alex, dat maakt allemaal niet uit als de behoefte er is, dan is die nu ingevuld.
Groetjes,


Bert

Henk 2 leerdam

Helemaal met Br@ndy eens.

Goed dat je het naar voren brengt Alex, anders had ik het zelf dezerdagen gedaan.
Jammer dat het na 5 jaar nog niet is opgelost.

Het zijn niet alleen verzend kosten maar ook orderbehandelingskosten, die in rekening gebracht worden door leveranciers.
Onlangs liet ik één condensator uit Eindhoven komen van nog geen vijf euro maar met order behandelingskosten werd het € 15.
Komtra rekent 14,95 € orderkosten dus heb ik nu van allerhande ringetjes van  ca. 0,90€ een voorraadje in Leerdam.
Ook heb ik de knijp lasdoppen, die tegenwoordig in tal van apparaten te vinden zijn in voorraad genomen. Zoals ook een assortiment thermische zekeringen 10 A.

"Sloop delen": toevallig kon ik laatst een defecte stofzuiger uit Vianen nog redden met onderdelen van een exemplaar in Culemborg.

Het zou handig zijn als we die "sloop delen" centraal kunnen aanmelden als beschikbaar voor collega's. Maar hoe hou je die lijst overzichtelijk en ordelijk. Ik zou denken aan een Excel blad,  makkelijk doorzoekbaar, maar laat me graag adviseren door een ervaren magazijnbeheerder.

Henk 2 Leerdam


Bert

Ik denk dat het forum qua software daar niet geschikt voor is. Het kost al veel moeite om de software up to date te houden.

Ik denk dat je dan eens moet kijken naar een whatsapp groep waar je een dynamisch bestand bij kan houden. Ik weet trouwens niet of Whatsapp dat aan kan.
Groetjes,


Bert