Hoofdmenu

Recente berichten

#1
Reparatievragen / Re: Krups Nespresso XN7305
Laatste bericht door Henk 2 leerdam - 01 augustus, 2022, 19:23:22
Citaat van: prismaster op 31 juli, 2022, 10:02:17Misschien Henk, kun je me een fotootje sturen hoe jij dat  hebt gemaakt.

Beste Prismaster,

Wat fijn dat je het perforatie probleem met een nieuwe pomp kon oplossen.
Op jouw verzoek bijgaand foto en mijn eerste bevindingen over de Espressomachine pompdruk prestaties.

Tot nu toe trof ik pompen aan met verschillende aansluitingen:
1 waar het witte slangetje meteen in past.
2 waar een zwart knie stukje in past, dat in verschillende standen gedraaid kan worden (zie B op foto).
3 met inwendige schroefdraad  1/8" 28 tpi.

Wellicht komen er nog meer aansluitingen dan deze drie tevoorschijn, dus probeer ik te streven naar een snelle uitwisselbaarheid van de verschillende verloop stukjes.

Voor de pomp van type 1 hierboven genoemd, maakte ik het eerste verloop stukje (A) en wel zodanig dat het knietje (B) voor pomptype 2 er ook op past.

Voor pomptype 3 vond ik een puntstukje met passende schroefdraad (C). Dat is echter niet handig omdat het slangetje van de manometer dan van het verloopstuk (A) afgehaald moet worden.
Onderdeel (D) uit een Saeco sloopmachine had ik hiervoor op het oog. Dit past namelijk weer op (A).

De eerste proef deed ik met een ULKA model E type EP5GW 230 volt 50 Hz 48 Watt (niet verdacht van slechte prestaties).
Vrij uitlopende straal kwam niet verder dan een halve meter.
Met het overstort ventiel (E) gemonteerd spoot de pomp 2,40 m, nota bene zonder dat de overstort in werking trad.
Met de manometer vloog de wijzer in korte tijd zo ver over de schaal van maximaal 21 kg/cm, dat ik er vanuit moet gaan dat de druk in elk geval hoger was dan ca. 30. Wellicht is dat de waarde die bij Nespresso machines essentieel is om de cups de perforeren, immers zodra het water loopt, zakt de druk wel belangwekkend naar beneden.

Als de pomp is voorzien van een overdruk beveiliging (E), dan is de messing aansluiting de overstort en de zwarte slang pilaar de uitgang. Om daar aan te kunnen meten moet ik nog weer een nieuw verloopstuk verzinnen. Voor dit type pomp wellicht een goede zaak omdat ook het ventiel een keer fout kan gaan werken terwijl de pomp nog oké is.

Uit verder experimenteren met pompjes, die wel verdacht zijn voor onvoldoende prestaties, hoop  ik nog veel te kunnen leren. Het lijkt me nu evident dat ik naar een manometer moet uitkijken met een bereik van circa 40 à 50 bar.
Tenslotte durf ik nu wel te beweren dat de YouTube filmpjes die louter naar spuit afstand kijken een onvoldoende betrouwbaar beeld verschaffen, omdat  daarbij kennelijk meer factoren een rol spelen.

Henk 2 leerdam
#2
Reparatievragen / Re: Krups Nespresso XN7305
Laatste bericht door prismaster - 31 juli, 2022, 10:02:17
Mijn nieuw bestelde pomp in de machine gezet en jahoor de cupjes worden nu goed geperforeerd door de pompdruk en de trapeziumplaat. Kosten voor deze pomp waren 39 euro en dan werkt alles weer.

Ik ga ook eens kijken om de pompdruk te kontroleren. Misschien Henk, kun je me een fotootje sturen hoe jij dat  hebt gemaakt.
Heb in iedergeval veel geleerd van deze reparatie.  Ik blij, klant blij.
#3
Reparatievragen / Re: Broodbak machine silvercre...
Laatste bericht door ennannoork - 27 juli, 2022, 11:13:58
Dank u wel voor de uitstekende reactie hier kan ik verder mee nogmaals dank
#4
Reparatievragen / Re: Broodbak machine silvercre...
Laatste bericht door ddenhamer - 26 juli, 2022, 11:27:48
Ennannoork,

Dat zijn twee vragen. Ik heb een andere broodbakmachine onderhanden gehad en kan je het volgende vertellen:

1 Waarschijnlijk zijn de eerste tien minuten nodig om het deeg te laten gisten. Dat daarna de deeghaken gaan draaien, is misschien zoals het hoort. Daarna begint het verwarmen/bakken pas, als ik me niet vergis. Of dat zo is, kun je nalezen in de gebruiksaanwijzing. Als je die niet hebt, kun je er veel downloaden vanaf de betrouwbare site https://www.manualslib.com/s/silvercrest+sbb+850+eds+a1.html.
Soms kun je daar ook een werkplaatshandleiding/Service Manual (2: hoe krijg ik hem uit elkaar) vinden, maar niet hiervoor. Ook niet op de andere betrouwbare site https://elektrotanya.com/keres.

Tot slot nog: de machine die ik onderhanden had, had minstens twintig equivalenten onder verschillende merk- (waaronder "Sunbeam") en typenummers; misschien geldt voor die van jou hetzelfde.

Dirk
#5
Reparatievragen / Broodbak machine silvercrest ...
Laatste bericht door ennannoork - 25 juli, 2022, 17:59:18
deze broodbakmachine is normaal via de display in te stellen maar begint niet te verwarmen  na enige tijd ( 10 min.) gaan de deeghaken pulserend draaien wat kan dit zijn en hoe krijg ik hem uit elkaar ??
#6
Reparatievragen / Re: Broodrooster Kitchenaid m...
Laatste bericht door prismaster - 20 juli, 2022, 10:04:32
Ik heb de service afdeling in België kunnen bereiken, maar van deze toaster zijn geen onderdelen beschikbaar. Kreeg van hun wel het typenummer van deze stuurprint en daarmee kom ik op een site die wel dit onderdeel heeft en in Amerika zit. Prijs van 47 dollar en 30 dollar invoerrechten maken dit onderdeel te kostbaar om te vervangen. Bovendien kom ik bij het bestellen op die site er niet uit en blijf hangen op de postcode die niet geaccepteerd wordt.
Kortom. Dit design apparaat kan verschrot worden. Jammer.
#7
Reparatievragen / Re: Krups Nespresso XN7305
Laatste bericht door Henk 2 leerdam - 16 juli, 2022, 12:52:38
Citaat van: prismaster op 14 juli, 2022, 10:50:01die hopelijk voldoende druk, 19bar ,kan leveren.


Voor espresso schijnt 9 bar optimaal te zijn en 13 bar echt wel het maximum.
Intussen heb ik om pompjes te kunnen testen een manometer (bereik 0-21 bar) uitgerust met een verloopstuk met de vorm van de witte hoge druk slangetjes die meestal op de pompjes passen. Binnenkort hoop ik daar een 1/8" schroefdraad aan toe te voegen voor de andere pompjes.

In de meeste espresso vol automaten zit een overdruk ventiel, dat ook wel eens niet optimaal werkt. Hoe is dat bij de Nespresso's?

Henk 2 leerdam
#8
Reparatievragen / Re: Broodrooster Kitchenaid m...
Laatste bericht door prismaster - 15 juli, 2022, 13:12:40
Dank voor je reactie.
Ongecontroleerd wil zeggen dat de liftmotor zomaar wordt aangestuurd zonder een bediening op het paneel en ook weer spontaan omhoogkomt ookal is het verwarmen nog niet klaar.
De voeding is 12volt dc en op de stuurprint wordt en 5 volt bijgemaakt voor  het ic. Beide blijven stabiel.
Is ook jammer dat er geen schema  van beschikbaar is. Vandaar mijn vraag of iemand hier ervaring mee heeft.
#9
Reparatievragen / Re: Broodrooster Kitchenaid m...
Laatste bericht door Drambuie - 14 juli, 2022, 11:46:42
Wat bedoel je met 'ongecontroleerde' besturing?
Een goede stuurprint kan ook disfunctioneren als de voedingspanning er van 'instort' als bijvoorbeeld de liftmotor aangestuurd wordt.
Weet je zeker dat dat niet het geval is?

NB: Er zit 5 jaar garantie op! (Indien nog geldig betekent dat bij ons: retour leverancier/fabrikant!)
#10
Reparatievragen / Broodrooster Kitchenaid model...
Laatste bericht door prismaster - 14 juli, 2022, 11:14:58
De toaster heeft  de klacht dat de besturing ongecontroleerd gaat. Het is een vol automatische toaster. Echt een designaparaat. Dus ook kostbaar. Probleem zit in de stuurprint die achter het bedieningspaneel is gemonteerd. Zie de foto. Alleen het bestellen van een nieuw printje geeft moeilijkheden.

Heeft iemand hier toevallig ervaring mee. Toaster heeft een prijs van ce 250 euro, maar onderdelen probleem  maakt dit ding niet erg duurzaam.
Part.nl of handyman leveren die niet.
Hoor graag jullie ervaring/reactie