Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Henk 2 leerdam

Pagina's: [1]
1
Zo doe je dat / Nintendo Wii
« Gepost op: 10 mei, 2021, 22:04:38 »
Omdat reacties op mijn vragen aan Repair café's in Nederland en Vlaanderen, respectievelijk Reparatie vragen, na ruim 600 en ruim 800 bezichtigingen van het topic uit bleven, ben ik maar in het diepe gesprongen.

De storing bleek in het aandrijfmechanisme van de DVD in- en uitwerper te zitten.
Eén tandwieltje bleek een klein barstje te hebben met het blote oog nauwelijks waarneembaar, maar erger was dat de verbinding met de as was verloren gegaan. Lijmen met cyanoacrylaat gel lijm bleek de oplossing te bieden. De overzichts foto geeft aan om welk tandwiel het gaat.

Zo'n crash heeft natuurijk een onderliggende oorzaak. Andere draaiende delen als tandwieltjes heb ik dan ook met horlogematers olie spaarzaam gesmeerd. Schuivende delen en drukplekken werden met siliconenvet dun ingesmeerd. en alles eerst met de hand voorzichtig ingewerkt totdat het voelbaar soepeler liep en de lijm 24 uur was uitgehard. Daarna alles weer gemonteerd en proef gedraaid.
Het indalen van de DVD moet tegen krachtige veer druk in gebeuren. Het is verbazingwekkend dat zo'n klein motortje het met behulp van een flinke overbrenging met snaar en tandwieltjes dit toch voor elkaar krijgt. Maar het is gelukt en de DVD werd weer naar behoren gelezen.

Wie de moed heeft een dergelijke Nintendo Wii open te maken raad ik aan een DEUGDELIJKE ADMINISTRATIE te maken van welke schroef waar vandaan komt. De doos moet aan drie zijden los geschroefd worden elke zijde heeft verschillende schroeven, zwart en blank, dik en dun, tri-wing en Philips koppen, in creative combinaties. Men is gewaarschuwd.

Voor de demontage instructies van de behuizing raadpleegde ik de volgende film:
https://www.youtube.com/watch?v=_7VzYHJkKhM
Voor het verder demonteren van de DVD drive:
https://www.youtube.com/watch?v=T0qDuCwLvMw

Suc6
Henk 2 Leerdam

2
Reparatievragen / Nintendo Wii ATI
« Gepost op: 08 april, 2021, 14:16:54 »
Waarde  Collega's

Het probleem van deze Wii lijkt in de DVD ROM speler te zitten. Na demontage blijken geen munten en 2e DVD's aanwezig ;-)
zie https://www.youtube.com/watch?v=_7VzYHJkKhM

De klem zittende DVD kon ik analoog aan deze youtube film wel verwijderen.
De DVD wil na plaatsing niet dalen op de aandrijfas, het voorste deel blijft op een soort kunststof drempel hangen, terwijl het achterste deel van de DVD wel naar beneden kan. (De optie dat de aandrijf as moet stijgen lijkt hier niet van toepassing.)
Een vervangende drive kost 25-40$ maar omdat nog onzeker is of dit het enige probleem van deze Wii is zoek ik een nog bruikbare optische drive uit een sloop Wii.

? Kan iemand me daaraan helpen?
? Tips van collega's met ervaring ook welkom.

Mvg
Henk


3
Vragen aan Repair Cafés in Nederland en Vlaanderen / Nintendo Wii
« Gepost op: 18 maart, 2021, 19:42:07 »
Wie kan me aan een optische drive helpen?

Pagina's: [1]