Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Bert

#1
Ja, en dat als gevolg van het beleid van onze regering. Ze maken wel wetten maar laten het voor de normen graag aan de industrie en markt over.

En dan weet je het, de dikke nekken worden nog dikker.
#2
Over de leeftijd waar nog de garantie geldt, heeft de branche organisatie zelf een lijst van de te verwachten leeftijd opgesteld.

Levensduur verwachting witgoed Leeftijd UNETO-VNI Tabel met gemiddelde gebruiksduurverwachtingen

Wettelijke garantie Burgerlijk wetboek boek 7

#3
Citaat van: Tinus op 02 december, 2024, 10:25:27Ze sturen me kosteloos een sample op zodat de stofzuiger gerepareerd kan worden.

Dat is natuurlijk wel merkwaardig dat ze die onderdelen gratis leveren en zou natuurlijk best kunnen dat Miele daarmee een vinger in de pap heeft.
#4
Citaat van: hvm op 02 december, 2024, 22:30:59De keuze om wel/niet onderdelen te verkopen via de onderdelenhandel is inderdaad niet (alleen) aan Miele al vermoed ik dat Partsnl, fixpart e.a. niet bij fabrikanten kopen maar bij een tussenpartij die voor retailverpakkingen zorgt die zo het pakhuis in kunnen.

Parts.nl zit niet alleen in NL maar ook elders en is een onderdeel van Beekman dat een hele grote speler is en alle merken bedient.

https://www.beekman.nl/formules-merken


https://www.beekman.nl/winkels

#5
Citaat van: hvm op 02 december, 2024, 13:27:32Maar goed, die discussie hoort bij Miele thuis, niet bij Sensata/Klixon.

Nou je zou ook aan Sensata kunnen vragen of zij belemmeringen hebben.
Van Miele kun je niets verwachten zij beschermen hun eigen markt.
 
#6
Misschien dat het zinvol om contact op te nemen met Beekman in Apeldoorn, dat is een hele grote jongen op onderdelengebied

https://www.beekman.nl/winkels
#7
Daar kun je pas antwoord op krijgen als we de gegevens van beide machines hebben.(typeplaatjes)

Ik heb verder gespeurd, maar dat zijn volkomen andere constructies.
Dus bel het servicecenter van Miele maar eens, die kunnen je vast verder  helpen.
https://www.miele.nl/m/contact-1149.htm
#8
Citaat van: Rutten Djino op 29 november, 2024, 11:42:20er zijn verschillende dingen aan de kabel zit ergens een kortsluiting in want hij ging soms aan en dan niet meer en nu op het laatst ging hij helemaal niet meer aan

Djino

Ik ga er toch weer even voor zitten, want er worden hier weer woorden gebruikt, waar geschoolde technici heel wat anders onder verstaan.
En omdat leken en technici op dit forum samen proberen tot een resultaat te komen, moeten we wel allemaal dezelfde taal spreken.

Dus wil ik een paar belangrijke woorden even op een rijtje zetten:

1. Fase
2. Nul
3. Sluiting
4. Kortsluiting
5. Aardsluiting
6. Maximaal beveiliging
7. Aardlekschakelaar
8. Aardlekautomaat
9. Breuk

1. Fase = Dit is de spanning voerende geleider die in de huisinstallatie een bruine kleur heeft en vaak op de kenmerken P of L aangesloten moeten worden.

2. Nul = de theoretische spanningsloze draad die de keten sluit, samen met bijv. de fase, een schakelaar, een lamp en dan via de nul. De nul ligt in de wijkaansluiting wel aan aarde, maar kan door het oppakken van storingen wel een verschilspanning met de aarde hebben. En heeft een blauwe kleur.

3. Sluiting = stroomvoerende verbinding met lage weerstand.

4. Kortsluiting = Verbinding tussen de fase en de nul.

5. Aardsluiting = Verbinding tussen de fase en de aarde, of tussen de nul en aarde en alle tussenstappen tussen fase en nul. Zoals bijv. bij een lek verwarmingselement van een wasmachine. Zie foto. En waar het draaien van de stekker het verschil kan maken tussen het wel of niet uitschakelen van de aardlekschakelaar.

6. Maximaal automaat = Beveiligt de keten tegen kortsluiting en grote aardsluiting van geaarde apparatuur zoals wasmachines. En heeft als doel om brand te voorkomen.

7. Aardlekschakelaar = Een aardlekschakelaar vergelijkt de stroom in de fase met de stroom in de nul en als deze meer als 30 mA afwijkt, omdat iemand onder stroom komt te staan, dan tript de aardlekschakelaar.
En heeft als doel de aanraking door de mens te beveiligen.
En heeft geen aarde nodig om te werken.

8. Aardlekautomaat = is een combinatie van maximaalbeveiliging en aardlekbeveiliging.

9. Breuk = Snoeren hebben koperdraad en koperdraad heeft de eigenschap dat als het beweegt, dan wordt het hard. Daarom gaan de snoeren dan ook stuk op de plaatsen waar de bewegingen het meest heftig zijn.
Dat is bij de tule van de stekker en bij de trekontlasting in de trommel van een stof zuiger. Dit heet een breuk waardoor de kring onderbroken wordt in de fase of in de nul en heeft niets te maken met kortsluiting.
Wat er wel gebeurt is, dat er momenten zijn dat er wel contact is en dan weer niet en dit verbreken van de kring gaat vaak gepaard met een vonk of lasboog, die kan resulteren in een brand, wat we vaak zien bij wasdrogers als een relais een slecht contact heeft, zich zelf los soldeert en de aanwezige stofophopingen doet ontploffen. Men noemt dit vaak als gevolg van kortsluiting, dat is echter pertinent onjuist, het gevolg is een breuk of slecht contact, want bij een kortsluiting gaat de maximaal automaat er uit en dit blijft verder branden en knetteren.
#9
Onderbrekingen zitten meestal aan de einden dat is waar, maar ze komen ook in het midden of elders.

Dan kun je aan de kant van de stekker de beide aansluitingen meten, hoeveel capaciteit in picoFarad ze hebben. En dat meet je ook vanaf de trommel.

Dan kun je de waardes van de lengte naar verhouding uitrekenen. Het snoer moet niet aangesloten zitten. En dan heb je een vrij nauwkeurige bepaling van de breuk te pakken het scheelt geen 5 cm.
Later heb ik zo'n contactloze spanningszoeker gekocht, dat werkt ook perfect. Maar je moet wel meten met beide standen van de stekker, want de nul signaleert dus niet.

Soms lijkt het dat je het contact verliest, maar dat is als gevolg van het feit, dat de aders wat getordeerd in de kabel liggen.
#13
Reparatievragen / Re: Aivia 210 storing (AED kluis)
29 november, 2024, 08:30:47
Dat is dan echt met de franse slag in elkaar geknald.

Ik heb nog nooit een luidspreker vast zien zitten met popnagels.
#15
Citaat van: Henk 2 leerdam op 25 november, 2024, 13:53:08Op de stort vind je dan allicht nog een exemplaar waar nog een bruikbare Klixon in zit.


Dat is dan wel degelijk afhankelijk van hoe de wetgeving in de gemeente is.

Mijn gemeente heeft in zijn afvalstoffen verordening nog steeds staan dat, zodra je jouw afval op de stoep zit of in het afvalstoffen depot brengt, de gemeente eigenaar is en als je deze zaken meeneemt er sprake is van diefstal.
Ook de goederen die in de E-waste container geplaatst zijn, daarvan is E-waste eigenaar.
Ik heb contact gehad met de manager van E-waste en die verzon een tussen oplossing: Een tussen station t.b.v. het Repaircafe, maar we kregen geen toestemming om spullen uit de container te halen.
De wethouder had er geen zin in en zijn we weer terug bij af.
Terwijl het een gemeente verder geen enkel probleem geeft, omdat ze deze regels gewoon uit de verordening geschrapt hebben en kun je als Repaircafe gewoon gaan "Shoppen"
#16
Dat is een grote misvatting hoe zo'n proces van desoldering verloopt.
Dat gaat altijd te langzaam en gaat gepaard met vlambogen en niet zoals bijv. bij D-patronen of glaszekeringen geblust worden in zand.



Daarnaast is er dus geen enkele controle over welke temperatuur het gaat.
Want de verhoudingen van de legeringen schelen nogal.
#17
Citaat van: Henk 2 leerdam op 26 november, 2024, 16:53:39Een man met zoveel ervaring in de sector is dat vast niet ontgaan.

Ja juist Henk en ga het dus niet doen op die manier. Want ik heb duizenden kasten meegemaakt waar geen enkele belasting op kwam en toch wel eens slechte kontakten voorkwamen. Vaak door trillingen.
#18
Reparatie verslagen / Re: Pioneer XDJ-R1 DJ-set
26 november, 2024, 14:58:59
Citaat van: hvm op 25 november, 2024, 19:52:19De uitgang daarvan is gewoon aan te raken, dus ik ga ervan uit dat die redelijk netjes gescheiden is van het lichtnet.

Is dat ook het geval als je de stekker omdraait? Want in de schakelende voedingen wordt daar nog al veel tegen gezondigd.

Dus ik zou er de multimeter eens op zetten tot zeker stelling.
 
#19
Toen ik nog beroepsmatig met krimp verbindingen werkte, moesten wij aan vele eisen voldoen.

Ten eerste moesten onze krimptangen periodiek gekalibreerd worden op de juiste persing.

En adereindhulzen zijn mechanisch niet vergelijkbaar met de mechanische sterkte van de faston pluggen.

Dus lijkt het idee leuk, maar niet correct. En ja in de hobbysfeer wordt het gereedschap niet gekalibreerd, maar kun je op je klompen aanvoelen dat het niet vergelijkbaar is.
#20
Citaat van: hvm op 25 november, 2024, 20:39:49Je vraagt naar eindverantwoordelijkheid. Welke verantwoordelijkheid doel je precies op?
Nou iemand zoals bijv een coordinator, die bij een meningsverschil de verantwoording op zich neemt en beslist.