Miele C3-motor: vervangende onderdelen gezocht

Gestart door hvm, 13 mei, 2024, 10:23:51

Vorige topic - Volgende topic

hvm

Bij de Miele C3-stofzuigers is vaak de motor kapot, en dan het (modulaire, maar niet los te kopen) printje met daarop een triac en een temperatuurzekering.

Die triac is gewoon te koop, maar de temperatuurzekering (bimetaaltje, Sensata/Klixon 3MP-serie, type 3mp31702) lijkt niet in de gewone handel te krijgen.

Zijn er reparateurs die goede vervangers gevonden hebben (ook qua afmetingen), en die misschien zelfs tips hebben voor het vervangen van de 608-lagers? Die lagers zijn 1 euro per stuk, maar vervangen in de RC-omgeving is nog een lastig klusje.

Dank alvast, groet,

Hans

Henk 2 leerdam

Ja die klixon vaak het zwakke punt.
Pootjes zijn te gammel en breken af door trillingen.
En kopen van losse klixons is mij nog nooit gelukt voor de C3.

Dat hoeft geen probleem te zijn want het ene pootje is onderdeel van de deksel en het andere van de bodem van de klixon.
Het is een beetje priegelen maar met een fijne soldeerbout is er wel een nieuw pootje te improviseren.   Royaal solderen aan bodem en of deksel en het is beter dan nieuw!

suc6
Henk2

hvm

Update: ik heb in drie maanden tijd (6 RC-bijeenkomsten) nu drie Miele-stofzuigers gezien (C3 en S8) waarbij de elektronica in de motor beschadigd was door trilling. Twee motoren hadden een triac met een afgebroken pootje (slecht te zien!), eentje had een temparatuurzekering met een afgebroken pootje.

Miele verkoopt alleen de motoren, niet de interne module (nagevraagd bij Miele). De triacs zijn gelukkig goed te krijgen, maar de temperatuurzekeringen zijn lastiger. Ze zijn te koop in China, maar dan zijn ze vaak zo groot dat ze niet goed in de module te krijgen zijn. We prutsen voort :-)

Afbeeldingen hier:

- https://photos.app.goo.gl/B8hrSX52CdjXyT7X9
- https://photos.app.goo.gl/4tssGZmT8jCQsDtx6
- https://photos.app.goo.gl/JeYpHfNYUgCETEWMA

Groet,
Hans

Henk 2 leerdam

Beste Hans,

Op één van je foto's zie ik geen gele markering.
Bij sterke vergroting zijn er wel een paar contacten die wel wat extra flux en soldeer kunnen gebruiken.
Heb je ook al eens een Klixon van een nieuwe poot voorzien?

Groet Henk2