Document met ideeën voor Repair Cafés in de '1,5 meter-samenleving'

Gestart door Martine, 20 mei, 2020, 14:01:58

Vorige topic - Volgende topic

Martine

Diverse Nederlandse Repair Cafés hebben zich de afgelopen weken voorbereid op een mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Samen wordt nagedacht over ideeën voor Repair Café-bijeenkomsten in de '1,5 meter-samenleving'.

Zie de meest recente versie van dit document in de bijlage.

Meer ideeën zijn welkom!

Drambuie

Complimenten voor de auteurs van dit document!
Een extra tip voor Repair Cafés die slechts een kleine ruimte tot hun beschikking hebben; je kan overwegen meerdere openstellingen te hebben die telkens één of een combinatie van 2 thema's hebben (textiel, apparaten, fietsen, computers en randapparatuur,.....) waardoor je het aantal aanwezige vrijwilligers en bezoekers beperkt, zodat je toch de 1,5 meter kan veilig stellen.
Minder gezellig en in praktijk lopen de 'grenzen' tussen deze afdelingen bij ons nog wel eens in elkaar over, maar beter dan niets.
Van iets dat stuk is leer je het meest.

sloterdijk-zuid

Wij (repaircafé sloterdijk-zuid) zijn open. Maar: de gasten mogen niet naar binnen. Voor de deur zetten we een tafel neer en over de tafel heen nemen we de reparaties (of het slijpwerk) aan en we bellen als het klaar is. Wij zijn wel een klein repcaf, max 3 reparateurs aanwezig.