Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - hvm

#1
Mooi en leerzaam verhaal weer, Roland!
#2
Reparatievragen / Re: Inbouw koffiemachine lekt
13 december, 2021, 13:01:30
De topicstarter noemde vervanging, als logische optie. Het bestaan van het borsteltje suggereert alternatieve mogelijkheden. Dat wij hiervan al wisten, is een ander verhaal  ;)
#3
Reparatievragen / Re: Inbouw koffiemachine lekt
29 november, 2021, 11:01:02

Het ging me niet speciaal om dit borsteltje, het kan met pijperagers, tandenstokers of geplastificeerd ijzerdraad ook prima, denk ik.

Dat ze te koop zijn, speciaal voor dit doel, wijst er wel op dat verstopping van de uitloop vaker voorkomt.
#4
Reparatievragen / Re: Inbouw koffiemachine lekt
24 november, 2021, 14:47:40
Ik zie speciale reinigingsborsteltjes te koop, dus kennelijk helpt peuteren:

https://www.amazon.co.uk/EQ5-Bosch-C77-V60-N2-Coffee-Including-Installation-Instructions/dp/B01N0XQ6DJ

Zelf zou ik een geplastificeerd ijzer- of koperdraadje gebruiken, of een tandenstoker misschien. Als er weer water door kan, lijkt goed naspoelen me verstandig.

De uitloop lijkt ook te koop, zie: https://www.partsnl.nl/00621811-uitloop-koffiezetapparaat

Er staat een lijst bij van machines die dit onderdeel hebben. Als je van het ene merk geen service-informatie of reparatievideo kan vinden, heb je met een ander merk misschien succes.

#5
Reparatievragen / Re: Eigen stroombeveiliging
16 november, 2021, 00:03:26
1) Logisch, inderdaad.
2) Voor zover ik weet (ik ben niet de organisator) is er toegang tot de groepenkast indien nodig, maar ik heb nog geen overzicht van groepen gezien, of wat er door de aardlek getroffen wordt als deze schakelt. Waarom zie je dit als veiligheidsaspect? Er zijn altijd meerdere 'gebruikers' in het pand aanwezig als wij er zijn, sowieso.

3) Ik zal eens kijken wat er aan opleidingen is. Heb op ander gebied (motorfietstechniek) gezocht, maar kwam er achter dat alle opleidingen opleiden tot beroeps, en voltijd vragen, dwz vooral werken en leren, of vooral leren en werken, maar niet studeren in de avonduren met af en toe een praktijkdag.  Deze specifieke richtlijnen had ik al wel gevonden, maar die zijn niet het hele plaatje lijkt me.
#6
Reparatievragen / Re: Eigen stroombeveiliging
15 november, 2021, 17:20:36
Het lijkt me dat je zowel een lichtere (10mA i.p.v. 30) als snellere aardlekschakelaar moet hebben, om te winnen van de groepenkast :)

Wat bij ons speelt, is dat we ook nog niet niet duidelijk hebben wat er afschakelt in het pand, als één van ons een aardlekschakelaar triggert. Het pand is minder dan 10 jaar oud, dus ik verwacht een nette installatie, maar als de pc's van de naastgelegen bibliotheek ook uitschakelen is het met onze populariteit snel gedaan.

Meet zo'n PAT meer dan alleen isolatieweerstand? Het verbaast me dat ze zo duur zijn.
#7
Reparatievragen / Re: Eigen stroombeveiliging
15 november, 2021, 16:28:42
Ik zie dat er mobiele aardlekschakelaars zijn: https://www.new-line.nl/nl/gereedschap/brennenstuhl-bdi-a-ii-30-38862.htm

Heeft iemand hier ervaring mee?  Het zou nog aardiger zijn als we mobiele units konden maken die zowel op b.v. 10A als <30mA aardlek schakelen, maar ik ben een beetje bang voor de kosten.
#8
Thermoblok met zekeringen en elektronica, pomp en slangen zijn hier (Bunnik, bij Utrecht) gratis beschikbaar voor de M100 (en de Krups XN2001 en XN2003 trouwens).  Niet te lang wachten, want dan is het weg  :)
#9
Reparatievragen / Re: Nespresso boycotten of niet.
15 november, 2021, 13:57:54
Een alternatief is om een rond buisje een beetje ovaal te knijpen, dat werkt ook.

Aluminium is zonder (veel) verlies van kwaliteit te recyclen, in tegenstelling tot veel andere materialen. Koffie in aluminium cups is ook erg lang houdbaar.


Als iemand nog onderdelen zoekt voor de Magimix M100, de Krups Ezzenza XN2001 en XN2003, dan heb ik nog wel wat. Gratis uiteraard  :)