Auteur Topic: Bijzondere reparatie Senseo  (gelezen 2298 keer)

Drambuie

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 67
    • Bekijk profiel
    • Facebook Repair cafés Breda
Bijzondere reparatie Senseo
« Gepost op: januari 08, 2015, 08:18:24 pm »
Een Senseo (her)reparatie die je niet in de (nieuwe) handleiding zult terugvinden.

Nadat we een Senseo van een nieuwe voedingscondensator voorzien en op juiste werking  gecontroleerd hadden, had de blije eigenaar thuis van de gelegenheid gebruikt gemaakt de vuile en stoffige Senseo ook weer eens goed schoon te maken.

Helaas functioneerde de Senseo hierna wederom niet meer: hij warmde op, bij het indrukken van de knop voor 1 of 2 kopjes hoorde je de pomp maar er kwam geen water/kofie uit. Lekken deed hij niet. :-\

We zagen hem dus een volgend Repair Café teleurgesteld terug.

Zijn verhaal klopte, maar alvorens de Senseo open te schroeven om de hoofdverdachten, de pomp of een afgeknelde slang, te controleren, de Senseo toch eerst nog even kritisch bekeken.

De, weer glimmend schone, aandrukplaat voor de pad(s) in het deksel leek scheef te zitten en de eigenaar verklaarde trots dat hij die zelf los geschroefd had en ook helemaal schoon had gemaakt.

Wat bleek: bij het terugzetten had hij het centrale schroefje niet in het daarvoor bestemde gat vastgedraaid, maar een stukje ernaast in de uitloop voor het hete water, dat zo dus geen kant op kon!

Hopelijk duurt zijn blijdschap deze keer langer. :)
Van iets dat stuk is leer je het meest.