Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Reparatievragen / Re: Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op december 07, 2018, 11:10:10 am »
Inmiddels via MP een geschikte jonge donor gevonden met vaatproblemen (lekkende demper) en een hart dat er mee ophield (pomp doorgebrand) door ritme stoornissen (electronica/printplaat defect door vocht?).
Operaties(s) geslaagd door een nog goede cuphouder over te zetten; scheelt weer 50% afval! :)
2
Handige links & nuttige adresjes / Handige site met koffieapparaat reparatie handleidingen.
« Laatste bericht door sjj Gepost op november 17, 2018, 03:02:50 pm »
Hieronder een paar nuttige sites met reparatie handleidingen en  youtube filmpjes koffiemachines

https://komtra.de/service-reparatur-anleitungen.html
3
Reparatievragen / Re: Saeco Intuita HD8750
« Laatste bericht door sjj Gepost op november 17, 2018, 02:53:31 pm »
Hierbij als bijlage een Engels talige service manual HD8750
4
Reparatievragen / Re: Saeco Intuita HD8750
« Laatste bericht door jan van schaik Gepost op november 09, 2018, 11:11:22 pm »
Bedankt Drambuie. Hebben toch weer andere benaderingen. Heb daar ook een testmodus kunnen uitdraaien. Deze uitgetest en het bleek dat de maalmotor niet inkomt. Zal dus daar verder moeten zoeken. Mogelijk dat jij of andere collega's van RC me nog wat specifiek advies kunnen geven.
5
Reparatievragen / Re: Saeco Intuita HD8750
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op november 09, 2018, 04:23:57 am »
Ok Jan, duidelijk, no hard feelings. Ik probeer het (virtuele) repareren buiten het Repair Café zoveel mogelijk in eigen hand te houden. ;) 

Bij een ouder (en eenvoudiger!) model, de Seaco incanto, heb ik vroeger wel eens de powertransistor, die de zetgroepmotor van stroom voorziet, vervangen (inclusief zenerdiode). Eigenlijk toen hetzelfde verhaal: zodra de zetgroep wat moest gaan doen stopte het apparaat en knipperden de ledjes.  Bij het in de juiste positie zetten van de zetgroep bij het inschakelen van het apparaat draait de motor in de andere richting en wordt hij mogelijk via een andere weg van stroom voorzien. Maar zoals ik al zei heb ik geen ervaring met jouw model.

Van zowel Philips als E-care  hoef je niet veel te verwachten die repareren slechts op module niveau (printplaat, motor, thermoblok, etc.)
Er zijn een aantal Duitse Fora die wel de diepte in gaan (component niveau) bijv. saeco-support-forum.de, mogelijk dat je daar wat vindt.
6
Handige links & nuttige adresjes / Nieuw Reparatieforum wasdrogers
« Laatste bericht door Bert Nieboer Gepost op november 09, 2018, 01:22:26 am »
Wasdrogers en later ook ander witgoed

Sinds eind oktober 2018 is het einde verhaal van het wasdrogers.nl/forum. De eigenaar heeft in een overspannen bui de stekker er uit getrokken, zonder dat de techneuten hier iets van wisten. Hij weigert ook in gesprek te gaan.

Dus heeft het technisch driemanschap het initiatief genomen en sinds vandaag een eigen forum opgestart.

De meeste problemen bij de wasdrogers zijn vaak terug te voeren op slecht onderhoud en falen van meestal dezelfde electronische componenten.

Deze onderdelen zijn vaak de relais of de spanningomzettertjes. De fabrikanten verwisselen alleen complete printen, die alleen al zo rond de 300 euro kosten. Daar komt dan nog uurloon en voorrijkosten bij.

De onderdelen kosten maar enkele euro's, maar het probleem is dat deze onderdelen alleen in grotere hoeveelheden leverbaar zijn.

Een van de oprichters van dit forum heeft de taak op zich genomen hiervoor een kleine webshop in te richten, om te kunnen voorzien in de enkele stuks behoefte.
https://www.maakmijnwitgoed.nl/zoeken?tag=AEG

Zo zijn de onderdelen voor de reparatie al voor rond de 7 euro inclusief verzendkosten in huis geleverd te krijgen. Zelf ben ik ook werkzaam in een repair cafe. Maar daar zie ik vanwege transport geen wasdrogers of ander witgoed voorbijkomen. En is het een uitdaging om op afstand mensen dusdanig te leiden, dat ze zelf de reparatie uit kunnen voeren via instructies middels een vraag en antwoordsessie. Dit alles in het gedachtengoed van het Repaircafe, alleen komt hier nog een extra dimensie bij. Want normaal is een reparatie door de grote wasdrogerfabrikanten vaak rond de 400 euro, wat door zelf te doen met een beetje handigheid voor 7 euro is te fixen. Voor 400 euro gaat een machine vaak op de schroothoop, maar voor 7 euro wordt dat toch heel wat anders.

https://forum.diyreparatie.nl

7
Zo doe je dat / Re: Campingmodificatie Nespresso
« Laatste bericht door Bert Nieboer Gepost op november 09, 2018, 12:39:33 am »
Ja als je een zuivere sinusvormige spanning hebt zou het kloppen dat je de helft van het vermogen zou mogen verwachten. Maar er spelen meer zaken mee, want halfgeleiders hebben hun drempelwaarde, dus snijdt dus al later aan. En door de netvervuiling van de omvormers voor windmolens, zonnepanelen en, niet te vergeten, al onze led verlichting, is de netvervuiling behoorlijk en is er al lang geen sprake meer van mooie zuivere  sinussen op het net.

het zal er allemaal mee te maken hebben.
8
Reparatievragen / Re: Saeco Intuita HD8750
« Laatste bericht door jan van schaik Gepost op november 09, 2018, 12:09:58 am »
Hoi Alex, Bedankt voor je reactie. Sorry maar het was niet mijn bedoeling om jou persoonlijk te benaderen. Ik heb nog wat moeite om op een forum een vraag te plaatsen en/ of een antwoord te geven. Je suggesties zijn door mij ook gevonden en voor voor zover mogelijk geprobeerd. Echter zonder resultaat. Heb zelfs ondersteuning van philips benaderd. Die hebben ook een aantal suggesties gegeven maar eigenlijk ook niets  nieuws. Uiteindelijk ben ik door deze medewerker doorverwezen naar E-care in Duiven. Deze zouden probleem gevallen van hun ook repareren. Daar werd door een overigens vriendelijke meneer echter meteen aangegeven dat de printplaat dan door hen vervangen werd. Dit leek mij wat kort door de bocht. Ik zou graag willen weten wat er precies stuk is. Vandaar mijn vraag aan mensen die dit mogelijk ook al eens een keer meegemaakt hebben.. Nogmaals sorry voor mijn verkeerde benadering 
9
Reparatievragen / Saeco Intuita HD8750
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op november 08, 2018, 09:11:23 pm »
Via een PB  >:( kreeg ik van Jan van Schaik onderstaande vraag:

Beste Collega, Heb een via Rep Caf. een Saeco HD8750 aangeboden gekregen. Over het algemeen krijg ik deze apparaten wel gerepareerd. Hier heb ik even geen antwoord op. Hopelijk kun jij me helpen. Het volgende gebeurd. Startknop brandt rood knipperend. Na indrukken start hij op. Doet zijn voorloop en laat de keuze knoppen zien in groen. Na het indrukken van een expresso of gewoon kopje bromt hij even en dan springen alle lampjes knipperend op rood. Resp te weinig bonen, te weinig water enz. Heb de Zetunit helemaal schoongemaakt en ingevet, Filters gereinigd en de condensator vervangen. Ook heb ik de maalunit vervangen met een nog liggend ouder exemplaar. Geen resultaat. Weet jij mogelijk nog een vervolg . Jan

Mijn antwoord:
 
Hallo Jan,

De bedoeling van een forum is dat je daar je vragen stelt, zodat meerdere 'deskundigen' er op kunnen antwoorden en iedereen kan leren van de vraag en de mogelijke oplossingen (-suggesties).
Het feit dat ik regelmatig op dit forum op vragen reageer is geen vrijbrief om mij via een PB (persoonlijk bericht) als privé orakel te gebruiken.
Ik heb je vraag met mijn antwoord op het forum gezet bij 'Reparatie vragen'! Daar kan je eventueel andere reacties afwachten en de afloop melden.

Ik ken de Saeco/Philips HD8750 niet, maar je verhaal wijst er m.i. op dat er iets mis is met de aandrijving van de zetgroep; de stuurelektronica van de motor, een defecte/geblokkeerde motor (hoor je de motor wel als hij de zetgroep in de juiste stand zet bij het inschakelen?) of aandrijving van de zetgroep of een geblokkeerde of te zwaar lopende zetgroep. Het brommen (van de motor?) zou op de laatste twee opties kunnen wijzen. Een motor die niet kan draaien trekt te veel stroom en de elektronica merkt dit of merkt dat de positie-microswitch niets doet (defect?) en schakelt veiligheidshalve alles uit, met het knipperen van de lampjes als waarschuwing.

Als je, alvorens van alles uit te wisselen, het service manual en de exploded views* erbij had gezocht, was je er achter gekomen dat dit apparaat een service menu heeft met allerlei functie- en component tests!

* eerste hits met Google: https://elektrotanya.com/philips_saeco_hd8750_hd8751_hd8752_espresso_maker.pdf/download.html & https://elektrotanya.com/philips_saeco_hd8750_19_tech_list_1.pdf/download.html
(Het woord  ...processing... verandert na 2 min. wachten in het aanklikbare 'download' (zonder account max 2 downloads per dag)

succes, Alex
10
Reparatievragen / Onderdeel Krups XN3005 PIXIE gezocht
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op oktober 29, 2018, 02:28:35 pm »
Gezocht: Voor een Krups XN3006 10 (Nespresso) Pixie (gelijk aan: Magimix M110. DeLonghi EN125, Nespresso EF 280 / C60 en EF 281 / D60) de kunststoffen cuphouder (nummer 3 in de tekening) die deel uitmaakt van de brouwunit en het thermoblok, die slecht als combinatie (3 en 4) te koop zijn (art MS-0067949) voor een prijs variërende tussen een halve en driekwart Pixie!
En ja..., het gaat om de Pixie waarvan Nespresso bij de introductie in 2011 trots(!) vermeldde dat het apparaat slechts 10 schroeven bevat (8 voor de verwisselbare sierplaten en 2 voor de beugel) en dat het apparaat voor het overige bij fabricage volledig elkaar geklikt wordt en dus voor ons (bijna) niet te openen is, laat staan repareerbaar. >:(
De huidige cuphouder vertoont bij de wel erg dunne rand haarscheuren (pijlen) waardoor het hete water naar buiten spuit (in plaats van door de cup geperst te worden) en direct in de lekbak terecht komt.
Te dun/zwak kunststof (PA6/G5) waaruit met de jaren ook nog de weekmakers verdwijnen. (ja..., die apparaten moeten niet te lang meegaan!)
De cuphouder zelf is niet te repareren; lijm houdt niet bij 15-19 bar en er is geen ruimte voor een cerclagedraad.
Heeft iemand dit onderdeel of een donor?
Alex, Breda
Pagina's: [1] 2 3 ... 10