Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Reparatiehandleidingen / Panasonic broodbakmachine
« Laatste bericht door DuurzaamRoermond Gepost op maart 26, 2018, 07:48:55 am »
Mijn ervaring met onze broodbakmachine Panasonic SD-ZB2502 lijkt bij meer mensen op te treden. De vervanging van de motorcondensator bleek nodig, dit is een simpele klus als je weet wat je moet doen. Ik heb geen ervaring met electrotechniek maar het is me wel gelukt.

Probleem: Brood rijst niet goed meer. Dit probleem trad niet elke keer op, dat maakte het lastiger de oplossing te vinden. Het bleek dat het kneden niet meer goed ging. In plaats van dat de kneedhaak ronddraait , zoemt de machine. Zoals gezegd, soms gaat het goed, soms niet. Op het laatst hadden we een ongemengd brood, toen was wel duidelijk dat er iets mis was. Tot die tijd dachten we aan de receptuur, temperatuur.

Oorzaak: op het internet kwam ik tegen dat de motorcondensator of aanloopcondensator defect was. Dit is een grote blauwe 3microfarad condensator van enkele euro’s. Helaas heb ik dezelfde niet kunnen vinden, wel een vervangende bij Conrad. Ik heb de versie met draadjes gekozen voor het gemak (7 euro), maar met klemmetjes kost die zelfs maar 2 euro

Aanpak: achteraf was de reparatie makkelijker dan ik hem uitgevoerd heb. Ik heb alle schroeven losgedraaid maar dat hoefde niet. Alleen de schroeven uit de bodem moeten losgehaald worden zodat de strooomdraad los komt en de bodem eraf gehaald kan worden. Vervolgens de aarddraad verwijderen en de metalen kap kan eraf. De printplaat is makkelijk los te halen. Even een foto voor alle kabeltje, maar de aansluitingen kunnen eigenlijk niet mis, alle stekkers op twee na zijn verschillend. Losmaken van de condensator door verhitten van de soldeerpuntjes en solderen van de draadjes en alles moet weer werken. Op internet werd aangeraden met tiewraps en twee gaatjes de condensator te monteren, ik heb de condensator vastgeplakt.

Een nieuwe printplaat kost 80 euro en dan moet je hem zelf monteren en demonteren. Echt een klusje voor een repair café. De machine verdient het, het is echt een goed apparaat
2
Repair Café-beeldbank / Hergebruik ...
« Laatste bericht door Marjo Gepost op maart 03, 2018, 03:15:25 pm »
Hergebruik in zijn meest pure vorm : onze beide Conny's geloven daar heilig in  :)
Conny 1 heeft van een vervilte wollen trui een prachtige nieuwe tas gemaakt. Hiervoor heeft zij een oude tas met slijtplekken gesloopt voor de bodem en handvatten en er voor de sier een jaren '60 macramé riem omheen gemaakt.
Conny 2 zag zelfs brood in de stof van weggegooide kapotte parapluies! Ze zijn heel stevig en superlicht, ideaal dus!
Misschien dat dit andere mensen op ideeën brengt?
3
Senseo / Re: Torx maat en soort metaal
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op februari 14, 2018, 08:41:34 pm »
Ja.
RVS. (enkele modellen hebben een kunststof pad-aandrukplaat, die tevens het hete water over de pad verdeelt.)

Ik ben benieuwd naar de achtergrond van de vraag ???
4
Vragen aan Repair Cafés in Nederland en Vlaanderen / 3D printen in een repaircafe
« Laatste bericht door DuurzaamRoermond Gepost op februari 14, 2018, 04:55:42 pm »
Na enkele geslaagde reparaties van apparaten met een 3D printer (zie: https://duurzaamroermond.nl/blog/archives/3327) ben ik op zoek naar repair cafés met ervaring met 3D printen. Ik weet dat repaircafe Oirsbeek elke maand gebruik maakt van een printer, maar verder heb ik nog geen repair café gevonden met een 3D printer. Werk jij wel eens met ene 3D printer of weet jij een repair café met een 3D printer, zou je mij een berichtje willen sturen? Ik zou graag van gedachten willen wisselen over uitwisselen van ervaringen en tekeningen. Het is best veel werk het tekeken dus hergebruiken lijkt me een goed plan.

Met duurzame groet

Floris Mokveld
Duurzaam Roermond

5
Senseo / Torx maat en soort metaal
« Laatste bericht door NathanH Gepost op februari 13, 2018, 10:08:57 pm »
Klopt het dat de maat van de torx bout die het metalen plaatje in het deksel (bijv. HD7810) vasthoudt maat TX15 is?

En van welk soort metaal zijn dit metalen plaatje en dat van de padhouders?
6
Reparatievragen / Re: Reparatievraag? Vermeld dan ook de uitkomst!
« Laatste bericht door Repiet Gepost op februari 08, 2018, 09:39:51 pm »
Door lang niet gekeken te hebben zie je bericht nu pas. Ik ben er al lang mee gestopt om iets op het forum te zetten terwijl ik nog wat op de plank heb liggen maar zoals je opmerkt zijn de reacties niet uitnodigend om verder te gaan .
7
Reparatievragen / Re: Reparatie van een Silver Crest Smoothie Blender (Lidl)
« Laatste bericht door wim_repair_doetinchem Gepost op februari 07, 2018, 11:47:11 pm »
Hartelijk dank Drambuie voor de suggesties. Ik ga nog een laatste poging doen.
8
Senseo / Re: Senseo 7870 e.v.
« Laatste bericht door Rob Den Haag Gepost op februari 07, 2018, 04:18:07 pm »
Beste Alex,
Geweldig, hiermee kunnen we absoluut aan de slag!
PS dat YouTube filmpje had ik idd gevonden, maar ik verwachtte dat de echte deskundigen misschien beter materiaal hadden.
met groet,
Rob
9
Reparatievragen / Re: Reparatie van een Silver Crest Smoothie Blender (Lidl)
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op februari 06, 2018, 10:56:18 pm »
3 Jaar garantie! Was die niet meer van toepassing? Meestal halen ze die drie jaar niet eens (Motor kan zijn warmte niet kwijt bij langdurig mixen of zwaar lopen door te veel vaste ingrediënten).

Met een 'creditcard' of gitaar-plectrum voorzichtig de naden langslopen en/of met een felle lichtbron door het plastic heen schijnen, dan zie je vaak de punten (schaduwen) waar de plastic delen aan elkaar haken.
Eventuele schroeven zitten bij voorkeur onder het naamplaatje of de sierdopjes.
Voor het zelfde geld is dit fancy plastic ding dicht gelijmd. Met een stomp mes op de naad en een hamer 'sla' je de lijmverbindingen met de minste schade los, zodat je ze na de reparatie weer aan elkaar kunt lijmen.

Succes.
10
Reparatievragen / Reparatie van een Silver Crest Smoothie Blender (Lidl)
« Laatste bericht door wim_repair_doetinchem Gepost op februari 06, 2018, 09:48:48 pm »
Ik heb een Silver Crest Smoothie Blender SSM 175A1 ter reparatie gekregen, klacht: doet niets meer. Ondanks vele pogingen en gebruik van vrij veel geweld is het ons NIET gelukt de behuizing rond de motor open te krijgen. Heeft iemand tips hoe de behuizing wel open te krijgen is?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10