Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Tips & tricks voor en door lokale Repair Cafés / Onderdelen delen
« Laatste bericht door Br@ndy Gepost op augustus 18, 2017, 08:01:51 pm »
Is het een idee om iets op te zetten waar alle RC's hun evt. extra onderdelen opzetten? Wij kopen met regelmaat onderdelen in 4 of meervoud, omdat dan de porto verdeeld wordt over alle onderdelen. Ook interessanter voor de klant. We krijgen ook af en toe wat geschonken. Ik denk dat ook andere RC's wel 'voorraden' hebben. Wellicht is het mogelijk het e.e.a. samen te brengen? Zodat we kunnen putten uit elkaars voorraad, met kleine prijsjes+porto?
2
Tips & tricks voor en door lokale Repair Cafés / Repair Café populair maken
« Laatste bericht door Br@ndy Gepost op augustus 18, 2017, 07:53:35 pm »
Een topic dat een poosje 'buiten westen' ligt en waarbij de waarschuwing opdook dat het al meer dan 120 dagen oud was. Aanbeveling was: start een nieuw topic. Vandaar.
Wij bestaan als RC inmiddels ruim 2 jaar. Op onze openingsdag hadden we -ondanks temperaturen van 34 graden- ruim 150 bezoekers! Dat alles dankzij een stuk in de plaatselijke krant. Later een radio-interview. En 2 weken vóór ons RC verschijnt er een annonce in de 2 regionale gratis huis-aan-huis-kranten. 1 Week voor het RC nogmaals in 2 andere regionale kranten. Elke keer hebben we tussen 15 en 40 bezoekers, in een gemeente met 7600 inwoners! Men komt van kilometers ver.
Ook een tip: in de zomer -komkommertijd- zit elke krant te springen om bladvulling. Nodig een journalist uit met een defect apparaat langs te komen en een stuk te schrijven. Werkt!
3
Tips & tricks voor en door lokale Repair Cafés / Inkomsten genereren
« Laatste bericht door Br@ndy Gepost op augustus 18, 2017, 07:44:51 pm »
Het blijkt dat enkele Repair Café's wat moeite hebben met het genereren van inkomsten. Wij, in het Duitse Bunde, hebben dat opgelost door de mensen te 'prikkelen'. Op onze flyers (ruim aanwezig) staat de tekst: 'Tevreden? Geef wat het u waard is: de vriendelijke mensen, de hulp, het heerlijke gebak en de koffie.' Onze taarten worden door de 'onze' dames vrijwillig gebakken en afgestaan. We bieden de koffie met gebak aan tegen een 'Spende, waarbij een 'aanbeveling' staat van € 3,50. Onze inkomsten zijn elke keer van dien aard, dat we ook vervangend/aanvullend gereedschap kunnen kopen! Onze klandizie betaalt natuurlijk voor vervangende onderdelen, maar geven altijd een bonus! Aan te bevelen werkwijze, omdat de mensen hierbij hun vrijgevigheid willen laten blijken :-)
4
Zo doe je dat / Reparatie Krups Espresseria Automatic type EA81*
« Laatste bericht door Wido Gepost op juni 23, 2017, 08:02:21 pm »
In deze nog relatief jonge machine was -1) de maalunit vastgelopen Reden onbekend, geen sporen van metalen delen o.i.d. in de grinder. -2) ook defect: de verdeeleenheid + doseereenheid.  Deze wordt aangedreven door een 24V?- motortje met een tandwielvertraging. Hierin was het laatste (zwarte) tandwiel stukgedraaid. Ook na vervanging van deze defecte delen door nieuwe deed de machine nog helemaal niets, alleen alle 5 leds brandden en het display gaf een 8.  Na enige tijd gingen de leds uit. De X2 condensator bleek nog goed, en spanningen klopten ook -zover na te gaan want geen schema-!  De microcontroller wilde kennelijk niet meer opstarten. Oplossing bleek dan ook het vervangen van de elektronica module MS-5949160. Daarna draaide alles weer naar wens.
Punt van kritiek: van deze machine is behalve de gebruikershandleiding helemaal niets te vinden; de krups service organisatie geeft hierin niet thuis. De onderdelen zijn ook nog eens behoorlijk duur, het weer in orde maken van deze machine kostte meer dan 150 euro. Mijn advies:  koop geen krups!
5
Repair Café-beeldbank / Re: Organiseer eens een extern Repair Café!
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op mei 31, 2017, 12:05:29 am »
Veel RC's in Breda houden het het liefst bij hun eigen stekje, met daar soms een extra RC in het kader van bijvoorbeeld "De dag van de ontmoeting" of een wijkfestival.
Tweemaal is het me gelukt om extra RC's op een externe locatie samen te stellen met vrijwilligers van de afzonderlijke RC's: 1x in de openlucht met kramen op een Lente-fair en 1x binnen in het kader van de "No waste taste"-maand.
Daarnaast heb ik een informatie/demo-stand op een buurtdag opgetuigd en bemand en diverse voordrachten over het RC gehouden.
Inderdaad goede PR en op zich leuke dingen om te doen of aan mee te werken, echter omdat bijna de hele organisatie in praktijk steeds op één persoon neer kwam en de reguliere RC's zelf vaak niet te porren blijken om iets buiten hun stekje te doen, doe ik het nu wat rustiger aan.   ;)
6
Repair Café-beeldbank / Organiseer eens een extern Repair Café!
« Laatste bericht door Repair Café Vlaardingen Gepost op mei 27, 2017, 10:22:52 pm »
Repair Café Vlaardingen probeert regelmatig 'buiten de deur'  RC's te organiseren. Het is leuk om te doen én het is goede PR. Wij hebben al eens op een lentemarkt in een bejaardenhuis gestaan en 2 maal in de Stadsgehoorzaal hier in Vlaardingen. Een paar weken geleden stonden wij bij de Irado (afvalverwerking) en vandaag voor het eerst in Kringloopwinkel Het Goed.
Wij waren met 7 vrijwilligers en hebben tussen 10:00 - 12:00 17 mensen geholpen. Niet alles kon gerepareerd worden en een aantal mensen hebben wij gevraagd volgende week naar ons reguliere RC te komen omdat wij daar meer in bepaalde dingen gespecialiseerde vrijwilligers én meer gereedschap tot onze beschikking hebben.
Wij hebben veel mensen kennis laten maken met waar Repair Café voor staat en het was goede PR!!
Ik zou zeggen : probeer het ook eens 😄
7
Zo doe je dat / Reparatie Nespresso Magimix M220
« Laatste bericht door Wido Gepost op april 27, 2017, 10:40:17 pm »
De klacht was: na aanzetten blijven de koffielampjes beurtelings knipperen.
De oorzaak bleek het relaisje op de printplaat te zijn: model HF3FD-1 048-HS3F.  De inwendige spoel bleek defect. Dit relais schakelt de boiler aan en uit. Dit exotische model relais is niet meer verkrijgbaar. Bij Conrad was een alternatief te vinden: artnr 503245, omschr. 36.11.9.048.4001. Dit 48V relaisje heeft 1 pootje teveel, het makkelijkste is bij de montage deze plat te vouwen. Dit type Nespresso is uit 2007. Een vrij simpele en m.i. degelijk koffiemachientje zonder toeters en bellen. Er zit bijv. ook geen sensor in voor het waterniveau. De latere modellen hebben geen relais meer, maar triacs. De beruchte X2 condensator zit hier ook in: dat is hier C2 van .68uF. Deze maakt deel uit van het 47Volt circuit voor de relais aansturing; de 5 volt voor de processor wordt er ook van gemaakt. Maar die C was nog in prima staat.
8
Reparatievragen / Re: DeLonghi Nespresso Citiz & Milk
« Laatste bericht door Repiet Gepost op april 19, 2017, 10:15:30 pm »
Wij hebben geëxperimenteerd met dit probleem. Door de uitstroomgaatjes met een 1 mm boor te vergroten hadden we al redelijk succes. Volgend probeersel was door de veren die in sommige apparaten zitten iets in te korten waardoor de aandrukspanning verhoogd werd gaf ook resultaat.
9
Reparatievragen / Re: Nespresso, magimix M130U lekt
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op maart 21, 2017, 01:57:35 am »
In het Service Manual adviseren ze bij deze klacht de gehele brouwunit te vervangen; helaas gaan hun demontage aanwijzingen niet verder.
https://www.howson.me/content/images/2016/06/service_manual_nes_u.pdf (zelfde model van verschillende merken)

Bij een vergelijkbaar probleem bij een iets ouder type, verwees ik al naar een artikel waarin men de brouwunit wel open kreeg en het probleem van de lekkende O- of U-ring provisorisch wist op te lossen. Wellicht heb je er iets aan.
http://repaircafe-forum.org/nederlands/index.php?topic=290.msg542#msg542

Succes
10
Reparatievragen / Nespresso, magimix M130U lekt
« Laatste bericht door ton.hakkennes Gepost op maart 20, 2017, 12:27:11 pm »
De M130 U Lekte en de oplossing leek het vervangen van de uitlooptuit.
Dit onderdeel  model 506154 heb ik nu vervangen en nu blijkt er nog een lekkage.
Bij elke kop koffie komt er 50% van het water ongefilterd in de lekbak terecht.
Dit water loopt langs de cup en tussen het "vaste"( cuphouder) en beweegbare deel van de brouwunit weg???
Hoe wordt de brouwunit gedemonteerd? Is dit reparabel?? Wie heeft ervaring?
Alvast Bedankt Ton Gouda
Pagina's: [1] 2 3 ... 10