Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Nieuw op dit forum? / Bert Nieboer nieuwe moderator
« Laatste bericht door Martine Gepost op Vandaag om 10:03:16 am »
Beste allemaal,

Vanaf vandaag is Bert Nieboer van Repair Café Schagen een van de moderatoren van ons forum. Bert gaat de komende tijd het forum doorlopen om te kijken of alles er nog goed uitziet, linkjes nog werken, alles leesbaar is etc. Een nuttige klus die ook nodig is om het forum in goede staat te houden. We zijn erg blij met deze inzet van Bert en wensen hem veel succes!

het team van Repair Café International,
Martine en Judy
2
Reparatievragen / Re: unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door bommel1940 Gepost op februari 15, 2019, 09:37:07 am »
nogmaals bedankt voor uw reactie   en een fijn weekend
3
Reparatievragen / Re: unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op februari 14, 2019, 06:58:49 pm »
Leo,

'Repareren' blijft defecten systematisch uitsluiten: mogelijk is de as van de kneedhaak niet gangbaar en bromt de motor die tevergeefs probeert te draaien en wordt de motor daarna door de elektronica afgeschakeld omdat hij te veel stroom trekt, maar ook dat is een 'wild guess' zonder het apparaat in handen te hebben.

Je weet nu zeker dat er iets struktureels aan de hand is en bij een Repair Café kan men proberen(!) met stap voor stap doormeten en evt. losse componente testen het probleem in beeld te krijgen en een voordeel hebben ze al; jij weet hoe hij uitelkaar gaat. ;D
(Je kan zelfs het goede exemplaar meenemen om de gemeten waarden te checken of verdachte onderdelen ter diagnostiek uit te wisselen.)
Verder op afstand foutzoeken is niet goed te doen, zeker omdat je niet in de elektonica thuis bent.

Groet, Alex
4
Reparatievragen / Re: unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door bommel1940 Gepost op februari 14, 2019, 02:48:50 pm »
hallo hr alex heb het apparaat weer in elkaar gezet hij blijft kneat 1 aangeven  uitgeschakeld na 5 sec weer aangezet hij bromt alleen maar denk toch dat er iets stuk is   groet leo  ps heb de netspanningsstekker er uit gehaald en 10 min gewacht   ik heb er nog een van het zelfde type die draait gelijk als ik hem aanzet
5
Reparatievragen / Re: unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door bommel1940 Gepost op februari 14, 2019, 11:58:32 am »
bedankt voor uw reactie ga hem weer in elkaar zetten en proberen anders naar repair cafe
6
Reparatievragen / Re: unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op februari 13, 2019, 04:15:32 pm »
Ik verdenk je er van een gebruikersfout bij een goed apparaat voor een defect aangezien te hebben.

Als bij het inschakelen (door de aan/uitschakelaar) of het insteken van de stekker 'knead 1' in hetscherm verschijnt en het apparaat niet op de toetsen reageert komt dat meestal doordat het apparaat tijdens de kneedfase van een programma is uitgezet of de stekker er uitgetrokken is. (De gebruiksaanwijzing rept over het vasthouden van het programma bij een onderbreking van de netstroom (stekker er uit! en niet door de aan/uit schakelaar) tot 2 minuten echter in praktijk is blijkt dat soms veel langer te zijn en mogelijk bij onderbreken van een lopend programma door de aan/uitknop eindeloos!)
Op het moment dat je dan het apparaat weer inschakeld wil hij het programma afmaken en verder gaan met kneden. Voordat hij hiermee weer begint duurt even.
Echt een programma afbreken doe je door lang (ik meen 5 sec) op de start/stop toets te drukken (dit is ook de enige toets waarop het apparaat TIJDENS EEN PROGRAMMA reageert); dan komen ook weer de basis instellingen in beeld.
Dus het was een goede zet geweest om dit laatste eerst eens te proberen voordat je met demonteren begon. (Gevalletje 'RTFM')

Lukt dit alles niet of weet je zeker dat bovenstaande niet (alleen*) het geval was, dan raad ik je, gezien je deskundigheidsniveau, aan om er mee naar een Repair Café in de buurt te gaan liefst met de gebruiksaanwijzing, die op het internet te vinden is, erbij.

*  Als de kneedmotor (of de aansturing ervan) defect is hoor je bij het hervatten(beginnen) met kneden niets totdat de kneedtijd om is. Hierdoor lijkt het alsof het apparaat niets meer doet.

Groet, Alex
7
Reparatievragen / unold broodbakmachine type 68415
« Laatste bericht door bommel1940 Gepost op februari 12, 2019, 12:17:14 pm »
deze broodbakmachine gaat wel aan en geeft aan knead 1 verder niets heb hem uit elkaar gehaald maar weet niets van electronic  weet iemand wat er aan de hand kan zijn
8
Zo doe je dat / Aanpassen harddiskrecorder zodat deze mediabox omschakelen kan
« Laatste bericht door MarcelvdG Gepost op februari 11, 2019, 09:43:50 pm »
Hallo allemaal,

Nu er geen analoge televisie meer in de lucht is en kabelaanbieders zoals Ziggo het analoge televisiesignaal van hun kabels halen, zijn veel harddisk-/DVD-recorders die ontworpen zijn voor analoge televisie alleen nog te gebruiken als ze gekoppeld worden aan een uitwendige ontvanger (DVB-C-ontvanger, mediabox, settopbox). Voor het omschakelen van het kanaal dat de ontvanger ontvangt heeft Guide+ ooit een truc bedacht: de G-linkaansluiting. Als je hier een 950 nm infrarood-LED op aansluit, bootst de recorder de afstandsbedieningscodes van de ontvanger na en schakelt zo het ontvangen kanaal om. De anode van de LED moet aan het puntje van een 3,5 mm-steker en de kathode aan de afscherming.

Heb je echter nooit de in 2016 uit de lucht gehaalde programmagids van Guide+ gebruikt, dan heeft de recorder geen nieuwe afstandsbedieningscodes gedownload en ondersteunt de G-linkuitgang alleen apparaten die al op de markt waren toen de recorder ontworpen werd. Ik had dat probleem met een Sony RDR-AT105 en een Pace DCR 7111.

Ik heb het opgelost door een G-linkvertaler te maken en in te bouwen in de harddiskrecorder. De Sony RDR-AT105 zet nu RC-5-codes met adres 8 op zijn G-linkuitgang, alsof hij een Philips-ontvanger aanstuurt. Een Arduino Micro decodeert de RC-5-codes en zendt de bijbehorende Pace DCR 7111-codes uit. Zie de bijlagen; het tekstbestand bevat Arduino-broncode, de extensie ervan moet worden veranderd in .ino.

Het betreft een aanpassing van een bestaand apparaat, dus ik zal wel een half dozijn nationale en Europese regels overtreden hebben ermee. Bovendien is het te veel werk om in een Repair-Caféavondje in elkaar te prutsen. Het helpt wel om oude apparatuur bruikbaar te houden, en ik denk dat mijn wijziging niet heel erg onverantwoord is: alles is gescheiden van het lichtnet, ver van de netvoeding geplaatst, en er zijn een printje met CE-markering en een paar onderdelen zonder actief of passief stoorpotentieel toegevoegd.

Met vriendelijke groeten,
Marcel van de Gevel
9
Reparatievragen / Re: Demontage handleiding Siemens Koffiezetapparaat Porsche Design TC911P2 /01
« Laatste bericht door sjj Gepost op januari 18, 2019, 04:37:41 pm »
Iemand nog wat goede tips wat betreft demontage.?
10
Reparatievragen / Re: Demontage handleiding Siemens Koffiezetapparaat Porsche Design TC911P2 /01
« Laatste bericht door sjj Gepost op december 30, 2018, 10:35:10 am »
Hallo Drambuie.
Hartelijk dank voor de tips van wat het probleem van uitval kan zijn.
Maar de apparaten op YouTube zijn van een ander type deze hadden we al ontdekt, wel heb ik een onderdelen tekening kunnen bemachtigen en geupload en deze staat in topic met mijn vraag.
Het demonteren van onderen gaat niet lukken is al geprobeerd, dus daarom de vraag hoe te demonteren zonder te veel te beschadigen of clips af te breken.
Alle tips zijn welkom.
En bij het RepairCafe ben ik zelf vrijwilliger maar bij ons heeft niemand dit model Siemens koffiezetapparaat onderhanden  gehad.

Groet
Pagina's: [1] 2 3 ... 10