Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Zo doe je dat / Re: Campingmodificatie Nespresso
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op augustus 09, 2018, 10:34:40 pm »
Een illustratieve handleiding van Al Jongen, die ons helpt onze Nespresso ook op de camping te kunnen gebruiken. Ik heb er wel enige kanttekeningen bij:

Het ongeveer halveren van het door de boiler opgenomen vermogen door middel van een diode wordt ook in Senseo's toegepast (onder meer door een commercieel bedrijf).
Dit maakt ze inderdaad geschikt voor gebruik op de camping met een elektrische aansluiting die beperkt is tot 4-6 ampere.

Wettelijk ben je bij het modificeren van een apparaat 'fabrikant' van een nieuw apparaat en zou je opnieuw CE goedkeuring moeten aanvragen. Ik zou het dus beperken tot mijn eigen apparaat.

De toegepaste diode moet wel het volle vermogen van de boiler of het thermoblock aankunnen; dit gaat er namelijk tijdens de doorgelaten fase doorheen vandaar de in de tekening genoteerde 8A (de P600M in dezelfde tekening is overigens 6A(!) en te zwak voor een Senseo), tijdens de andere fase spert hij. Het gemiddeld doorgelaten vermogen is wel ongeveer de helft.

In de diode treedt bij het doorlaten een kleine spanningsval op, dus ook in de diode zelf wordt elektrische energie in warmte omgezet (ca. P=0,7 V x 4(6,4 Senseo)A x 0,5 (helft van de tijd)=1,4 (2,2)  watt). Dus de diode moet kunnen afkoelen. Dit kan bij de getoonde oplossing wel eens een probleem zijn.

Daarnaast is de isolatie niet overal meer dubbel en plaats ik ook vraagtekens bij het plaatsen van een spanningdragende schakelaar in de bodem van een apparaat dat kan gaan lekken.

Ik hoop dat degene die dit wil gaan toepassen weet wat hij doet.  ;)

Alex, Repair Cafés Breda   
2
Zo doe je dat / Campingmodificatie Nespresso
« Laatste bericht door Judy Gepost op augustus 09, 2018, 06:08:52 pm »
In dit geïllustreerde document lees je hoe je je Nespresso geschikt maakt voor gebruik op de camping of in de camper.
3
Tips & tricks voor en door lokale Repair Cafés / Re: bewaren inschrijfformulieren
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op juli 28, 2018, 12:42:04 pm »
Wij vragen geen handtekening, maar hebben de tekst op het formulier aangepast naar : Met het aanbieden van een reparatie gaat u akkoord met de huisregels van het Repair Café !     (in te zien bij de ontvangst en/of op de achterzijde)
Na statistische verwerking worden de formulieren vernietigd. Alleen als er een vervolgactie bij de reparatie is (of verwacht wordt) vraagt en bewaart de reparateur de contactgegevens van de bezoeker.

Aansprakelijkheid sluit je niet volledig uit door de huisregels.
Aansprakelijkheid van de vrijwilliger is verzekerd via de collectieve verzekering van Repair Café Nederland/Internationaal (Bij de RC's die lid zijn!) en/of de Vrijwilligersverzekering die de meeste Gemeenten voor hun vrijwilligers hebben afgesloten.
Het blijft echter belangrijk je deskundigheidsgrenzen te kennen en de veiligheid steeds in het oog te houden.

Of een verzekeraar uitkeert bij een woningbrand ten gevolge van een 'gerepareerd' koffieapparaat met deze sticker is de vraag!
:(
Alex, Repair Cafés Breda
4
Tips & tricks voor en door lokale Repair Cafés / bewaren inschrijfformulieren
« Laatste bericht door Angela Gepost op juli 27, 2018, 12:36:44 pm »
Wij gebruiken inschrijfformulieren, waarop de bezoekers tekenen voor de huisregels.
We vragen ons af of we deze formulieren moeten bewaren voor de handtekening, waarmee mensen bevestigen dat wij niet aansprakelijk zijn.
Wat doen andere RC's hiermee?
5
Reparatiehandleidingen / Panasonic broodbakmachine
« Laatste bericht door DuurzaamRoermond Gepost op maart 26, 2018, 07:48:55 am »
Mijn ervaring met onze broodbakmachine Panasonic SD-ZB2502 lijkt bij meer mensen op te treden. De vervanging van de motorcondensator bleek nodig, dit is een simpele klus als je weet wat je moet doen. Ik heb geen ervaring met electrotechniek maar het is me wel gelukt.

Probleem: Brood rijst niet goed meer. Dit probleem trad niet elke keer op, dat maakte het lastiger de oplossing te vinden. Het bleek dat het kneden niet meer goed ging. In plaats van dat de kneedhaak ronddraait , zoemt de machine. Zoals gezegd, soms gaat het goed, soms niet. Op het laatst hadden we een ongemengd brood, toen was wel duidelijk dat er iets mis was. Tot die tijd dachten we aan de receptuur, temperatuur.

Oorzaak: op het internet kwam ik tegen dat de motorcondensator of aanloopcondensator defect was. Dit is een grote blauwe 3microfarad condensator van enkele euro’s. Helaas heb ik dezelfde niet kunnen vinden, wel een vervangende bij Conrad. Ik heb de versie met draadjes gekozen voor het gemak (7 euro), maar met klemmetjes kost die zelfs maar 2 euro

Aanpak: achteraf was de reparatie makkelijker dan ik hem uitgevoerd heb. Ik heb alle schroeven losgedraaid maar dat hoefde niet. Alleen de schroeven uit de bodem moeten losgehaald worden zodat de strooomdraad los komt en de bodem eraf gehaald kan worden. Vervolgens de aarddraad verwijderen en de metalen kap kan eraf. De printplaat is makkelijk los te halen. Even een foto voor alle kabeltje, maar de aansluitingen kunnen eigenlijk niet mis, alle stekkers op twee na zijn verschillend. Losmaken van de condensator door verhitten van de soldeerpuntjes en solderen van de draadjes en alles moet weer werken. Op internet werd aangeraden met tiewraps en twee gaatjes de condensator te monteren, ik heb de condensator vastgeplakt.

Een nieuwe printplaat kost 80 euro en dan moet je hem zelf monteren en demonteren. Echt een klusje voor een repair café. De machine verdient het, het is echt een goed apparaat
6
Repair Café-beeldbank / Hergebruik ...
« Laatste bericht door Marjo Gepost op maart 03, 2018, 03:15:25 pm »
Hergebruik in zijn meest pure vorm : onze beide Conny's geloven daar heilig in  :)
Conny 1 heeft van een vervilte wollen trui een prachtige nieuwe tas gemaakt. Hiervoor heeft zij een oude tas met slijtplekken gesloopt voor de bodem en handvatten en er voor de sier een jaren '60 macramé riem omheen gemaakt.
Conny 2 zag zelfs brood in de stof van weggegooide kapotte parapluies! Ze zijn heel stevig en superlicht, ideaal dus!
Misschien dat dit andere mensen op ideeën brengt?
7
Senseo / Re: Torx maat en soort metaal
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op februari 14, 2018, 08:41:34 pm »
Ja.
RVS. (enkele modellen hebben een kunststof pad-aandrukplaat, die tevens het hete water over de pad verdeelt.)

Ik ben benieuwd naar de achtergrond van de vraag ???
8
Vragen aan Repair Cafés in Nederland en Vlaanderen / 3D printen in een repaircafe
« Laatste bericht door DuurzaamRoermond Gepost op februari 14, 2018, 04:55:42 pm »
Na enkele geslaagde reparaties van apparaten met een 3D printer (zie: https://duurzaamroermond.nl/blog/archives/3327) ben ik op zoek naar repair cafés met ervaring met 3D printen. Ik weet dat repaircafe Oirsbeek elke maand gebruik maakt van een printer, maar verder heb ik nog geen repair café gevonden met een 3D printer. Werk jij wel eens met ene 3D printer of weet jij een repair café met een 3D printer, zou je mij een berichtje willen sturen? Ik zou graag van gedachten willen wisselen over uitwisselen van ervaringen en tekeningen. Het is best veel werk het tekeken dus hergebruiken lijkt me een goed plan.

Met duurzame groet

Floris Mokveld
Duurzaam Roermond

9
Senseo / Torx maat en soort metaal
« Laatste bericht door NathanH Gepost op februari 13, 2018, 10:08:57 pm »
Klopt het dat de maat van de torx bout die het metalen plaatje in het deksel (bijv. HD7810) vasthoudt maat TX15 is?

En van welk soort metaal zijn dit metalen plaatje en dat van de padhouders?
10
Reparatievragen / Re: Reparatievraag? Vermeld dan ook de uitkomst!
« Laatste bericht door Repiet Gepost op februari 08, 2018, 09:39:51 pm »
Door lang niet gekeken te hebben zie je bericht nu pas. Ik ben er al lang mee gestopt om iets op het forum te zetten terwijl ik nog wat op de plank heb liggen maar zoals je opmerkt zijn de reacties niet uitnodigend om verder te gaan .
Pagina's: [1] 2 3 ... 10