Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Zo doe je dat / Reparatie Krups Espresseria Automatic type EA81*
« Laatste bericht door Wido Gepost op juni 23, 2017, 08:02:21 pm »
In deze nog relatief jonge machine was -1) de maalunit vastgelopen Reden onbekend, geen sporen van metalen delen o.i.d. in de grinder. -2) ook defect: de verdeeleenheid + doseereenheid.  Deze wordt aangedreven door een 24V?- motortje met een tandwielvertraging. Hierin was het laatste (zwarte) tandwiel stukgedraaid. Ook na vervanging van deze defecte delen door nieuwe deed de machine nog helemaal niets, alleen alle 5 leds brandden en het display gaf een 8.  Na enige tijd gingen de leds uit. De X2 condensator bleek nog goed, en spanningen klopten ook -zover na te gaan want geen schema-!  De microcontroller wilde kennelijk niet meer opstarten. Oplossing bleek dan ook het vervangen van de elektronica module MS-5949160. Daarna draaide alles weer naar wens.
Punt van kritiek: van deze machine is behalve de gebruikershandleiding helemaal niets te vinden; de krups service organisatie geeft hierin niet thuis. De onderdelen zijn ook nog eens behoorlijk duur, het weer in orde maken van deze machine kostte meer dan 150 euro. Mijn advies:  koop geen krups!
2
Repair Café-beeldbank / Re: Organiseer eens een extern Repair Café!
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op mei 31, 2017, 12:05:29 am »
Veel RC's in Breda houden het het liefst bij hun eigen stekje, met daar soms een extra RC in het kader van bijvoorbeeld "De dag van de ontmoeting" of een wijkfestival.
Tweemaal is het me gelukt om extra RC's op een externe locatie samen te stellen met vrijwilligers van de afzonderlijke RC's: 1x in de openlucht met kramen op een Lente-fair en 1x binnen in het kader van de "No waste taste"-maand.
Daarnaast heb ik een informatie/demo-stand op een buurtdag opgetuigd en bemand en diverse voordrachten over het RC gehouden.
Inderdaad goede PR en op zich leuke dingen om te doen of aan mee te werken, echter omdat bijna de hele organisatie in praktijk steeds op één persoon neer kwam en de reguliere RC's zelf vaak niet te porren blijken om iets buiten hun stekje te doen, doe ik het nu wat rustiger aan.   ;)
3
Repair Café-beeldbank / Organiseer eens een extern Repair Café!
« Laatste bericht door Repair Café Vlaardingen Gepost op mei 27, 2017, 10:22:52 pm »
Repair Café Vlaardingen probeert regelmatig 'buiten de deur'  RC's te organiseren. Het is leuk om te doen én het is goede PR. Wij hebben al eens op een lentemarkt in een bejaardenhuis gestaan en 2 maal in de Stadsgehoorzaal hier in Vlaardingen. Een paar weken geleden stonden wij bij de Irado (afvalverwerking) en vandaag voor het eerst in Kringloopwinkel Het Goed.
Wij waren met 7 vrijwilligers en hebben tussen 10:00 - 12:00 17 mensen geholpen. Niet alles kon gerepareerd worden en een aantal mensen hebben wij gevraagd volgende week naar ons reguliere RC te komen omdat wij daar meer in bepaalde dingen gespecialiseerde vrijwilligers én meer gereedschap tot onze beschikking hebben.
Wij hebben veel mensen kennis laten maken met waar Repair Café voor staat en het was goede PR!!
Ik zou zeggen : probeer het ook eens 😄
4
Zo doe je dat / Reparatie Nespresso Magimix M220
« Laatste bericht door Wido Gepost op april 27, 2017, 10:40:17 pm »
De klacht was: na aanzetten blijven de koffielampjes beurtelings knipperen.
De oorzaak bleek het relaisje op de printplaat te zijn: model HF3FD-1 048-HS3F.  De inwendige spoel bleek defect. Dit relais schakelt de boiler aan en uit. Dit exotische model relais is niet meer verkrijgbaar. Bij Conrad was een alternatief te vinden: artnr 503245, omschr. 36.11.9.048.4001. Dit 48V relaisje heeft 1 pootje teveel, het makkelijkste is bij de montage deze plat te vouwen. Dit type Nespresso is uit 2007. Een vrij simpele en m.i. degelijk koffiemachientje zonder toeters en bellen. Er zit bijv. ook geen sensor in voor het waterniveau. De latere modellen hebben geen relais meer, maar triacs. De beruchte X2 condensator zit hier ook in: dat is hier C2 van .68uF. Deze maakt deel uit van het 47Volt circuit voor de relais aansturing; de 5 volt voor de processor wordt er ook van gemaakt. Maar die C was nog in prima staat.
5
Reparatievragen / Re: DeLonghi Nespresso Citiz & Milk
« Laatste bericht door Repiet Gepost op april 19, 2017, 10:15:30 pm »
Wij hebben geëxperimenteerd met dit probleem. Door de uitstroomgaatjes met een 1 mm boor te vergroten hadden we al redelijk succes. Volgend probeersel was door de veren die in sommige apparaten zitten iets in te korten waardoor de aandrukspanning verhoogd werd gaf ook resultaat.
6
Reparatievragen / Re: Nespresso, magimix M130U lekt
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op maart 21, 2017, 01:57:35 am »
In het Service Manual adviseren ze bij deze klacht de gehele brouwunit te vervangen; helaas gaan hun demontage aanwijzingen niet verder.
https://www.howson.me/content/images/2016/06/service_manual_nes_u.pdf (zelfde model van verschillende merken)

Bij een vergelijkbaar probleem bij een iets ouder type, verwees ik al naar een artikel waarin men de brouwunit wel open kreeg en het probleem van de lekkende O- of U-ring provisorisch wist op te lossen. Wellicht heb je er iets aan.
http://repaircafe-forum.org/nederlands/index.php?topic=290.msg542#msg542

Succes
7
Reparatievragen / Nespresso, magimix M130U lekt
« Laatste bericht door ton.hakkennes Gepost op maart 20, 2017, 12:27:11 pm »
De M130 U Lekte en de oplossing leek het vervangen van de uitlooptuit.
Dit onderdeel  model 506154 heb ik nu vervangen en nu blijkt er nog een lekkage.
Bij elke kop koffie komt er 50% van het water ongefilterd in de lekbak terecht.
Dit water loopt langs de cup en tussen het "vaste"( cuphouder) en beweegbare deel van de brouwunit weg???
Hoe wordt de brouwunit gedemonteerd? Is dit reparabel?? Wie heeft ervaring?
Alvast Bedankt Ton Gouda
8
Repair Café-beeldbank / Re: Ga eens op bezoek bij een ander Repair Café !
« Laatste bericht door Repair Café Vlaardingen Gepost op maart 18, 2017, 09:25:46 am »
Leuk om te horen Drambuie!
In Vlaardingen zijn wij nu alweer 5 jaar aktief en toen mijn man 3 jaar geleden met pensioen ging, gleed hij 'als vanzelfsprekend' ons Repair Café in 😜 Hij is een superenthousiaste vrijwilliger geworden, dus voor hem was het ook geen probleem om bij Peter Erlebach en zijn vrijwilligers op bezoek te gaan. Het is hartstikke leuk en je leert altijd wel weer iets van elkaar.
Trouwens, het bezoek in Wenen heeft ons weer doen beseffen in wat voor een bevoorrechte positie wij ons bevinden! Zij met 4 personen in een kamer van een oud winkelpandje (dat de rest van de week als Bed & Breakfast verhuurd wordt) en wij met maar liefst 46 vrijwilligers (waarvan meestal zo'n 30/35 aanwezig) een ruime zaal én ontvangstruimte in ons plaatselijke Wijkcentrum!!
Vanwege het ruimtegebrek heeft Peter bijgaande, verrijdbare materiaalkast ontworpen. Erg handig 😄
Misschien een idee voor andere, kleinbehuisde repair café's ?
9
Repair Café-beeldbank / Re: Ga eens op bezoek bij een ander Repair Café !
« Laatste bericht door Drambuie Gepost op maart 17, 2017, 08:43:38 pm »
Helemaal me eens, vooral doen!

Mijn teller staat na vier jaar op 9 RC,s in Breda (ben zelf bij 3 (van de nu nog 6) actief) en 11 buiten Breda.
Hieronder ook een aantal "niet aangesloten" of zich zelf anders noemende "repair Cafés".
Meestal blijft mijn gereedschap niet achter in de auto liggen!

Juist het uitwisselen van ervaringen en tips blijkt erg verrijkend, soms zie je onverwacht een heel andere insteek, die je weer aan het denken zet over je eigen RC.
Tot nu toe overal van harte welkom, al was soms het "gevraagd en ongevraagd advies geven en krijgen" even wennen.   ;)
Het buitenland blijft beperkt door "andere interesses" van mijn partner.
10
Repair Café-beeldbank / Ga eens op bezoek bij een ander Repair Café !
« Laatste bericht door Repair Café Vlaardingen Gepost op maart 17, 2017, 12:02:42 pm »
Ik ben benieuwd of er meer vrijwilligers van Repair Café's wel eens RC's buiten hun stad en zelfs in het Buitenland bezoeken ...
Wij -Repair Café Vlaardingen- bezoeken regelmatig RC's in onze directe omgeving en werken ook wel samen, bijvoorbeeld als zij opeens handen tekort komen. Maar wij hebben de smaak pas goed te pakken gekregen na een bezoek aan RC Deventer, waar wij heel hartelijk ontvangen werden. Leuk om te zien hoe het er bij andere RC's aan toe gaat en op wat voor een locatie zij zitten.
Vorige week hebben wij het eens over de grens geprobeerd, in Wenen! Er zijn maar 3 RC's in Wenen en wij zijn bij Peter Erlebach en zijn vrijwilligers op bezoek gegaan. Ze vonden het ontzettend leuk om eens mensen van een ander RC te ontmoeten en helemaal omdat dat wij vanuit het buitenland kwamen.
Het bleek eens te meer dat het er niet toe doet wáár een RC zich bevindt : dit soort vrijwilligers zit gewoon 'op dezelfde golflengte'
Ook aan de andere kant van de wereld, in dit geval Toronto in Canada, werden vrijwilligers van ons RC hartelijk ontvangen en heeft onze Alie zelfs nog meegeholpen in de naaihoek!!
Ik zou jullie dus aan willen raden : ga je een paar daagjes op stap? Kijk dan eens of er een Repair Café in die omgeving is dat open is tijdens jullie uitje. Het is echt superleuk!!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10