Repair Café

Repair Café => Repair Café-beeldbank => Topic gestart door: Repair Café Vlaardingen op mei 27, 2017, 10:22:52 pm

Titel: Organiseer eens een extern Repair Café!
Bericht door: Repair Café Vlaardingen op mei 27, 2017, 10:22:52 pm
Repair Café Vlaardingen probeert regelmatig 'buiten de deur'  RC's te organiseren. Het is leuk om te doen én het is goede PR. Wij hebben al eens op een lentemarkt in een bejaardenhuis gestaan en 2 maal in de Stadsgehoorzaal hier in Vlaardingen. Een paar weken geleden stonden wij bij de Irado (afvalverwerking) en vandaag voor het eerst in Kringloopwinkel Het Goed.
Wij waren met 7 vrijwilligers en hebben tussen 10:00 - 12:00 17 mensen geholpen. Niet alles kon gerepareerd worden en een aantal mensen hebben wij gevraagd volgende week naar ons reguliere RC te komen omdat wij daar meer in bepaalde dingen gespecialiseerde vrijwilligers én meer gereedschap tot onze beschikking hebben.
Wij hebben veel mensen kennis laten maken met waar Repair Café voor staat en het was goede PR!!
Ik zou zeggen : probeer het ook eens 😄
Titel: Re: Organiseer eens een extern Repair Café!
Bericht door: Drambuie op mei 31, 2017, 12:05:29 am
Veel RC's in Breda houden het het liefst bij hun eigen stekje, met daar soms een extra RC in het kader van bijvoorbeeld "De dag van de ontmoeting" of een wijkfestival.
Tweemaal is het me gelukt om extra RC's op een externe locatie samen te stellen met vrijwilligers van de afzonderlijke RC's: 1x in de openlucht met kramen op een Lente-fair en 1x binnen in het kader van de "No waste taste"-maand.
Daarnaast heb ik een informatie/demo-stand op een buurtdag opgetuigd en bemand en diverse voordrachten over het RC gehouden.
Inderdaad goede PR en op zich leuke dingen om te doen of aan mee te werken, echter omdat bijna de hele organisatie in praktijk steeds op één persoon neer kwam en de reguliere RC's zelf vaak niet te porren blijken om iets buiten hun stekje te doen, doe ik het nu wat rustiger aan.   ;)